Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Χαρίζουν το 80% του πρόστιμου αυθαιρέτων στους μουσουλμάνους της Θράκης!

Προεκλογικό ρουσφέτι στους μουσουλμάνους της Θράκης ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Παπακωνσταντίνου – Σηφουνάκης). Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του antinews, θα «εξισώσουν» τους μουσουλμάνους με τους παλιννοστούντες, ώστε οι μουσουλμάνοι να πληρώσουν μόνο το 20% του προστίμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους!
Με την προεκλογική περίοδο ουσιαστικά να έχει ξεκινήσει, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επανασυνδέσει τις σχέσεις του με τους μουσουλμάνους της Θράκης, όπου δρα το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Στο πλαίσιο αυτό, στο νομοσχέδιο για το νέο Οικοδομικό Κώδικα, που έχει κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί πριν τις εκλογές, ο Παπακωνσταντίνου και ο Σηφουνάκης θα καταθέσουν σχετική τροπολογία.
  του ειδικού προστίμου για την τακτοποίηση αυθαιρέτου, όταν αυτό είναι η κύρια και μοναδική κατοικία τους, και το ΠΑΣΟΚ θέλει να επιβάλλει την ίδια ρύθμιση και για όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης.
Μόνο που, όπως λένε οι γνωρίζοντες την πολεοδομική κατάσταση στη Θράκη, οι μουσουλμάνοι έχουν επί δεκαετίες κατασκεύαζαν αυθαίρετες κατασκευές και προσθήκες στα σπίτια τους, ενώ οι κρατικές υπηρεσίες ή «έκαναν τα στραβά μάτια» ή δεν μπορούσαν να παρέμβουν στα ορεινά μουσουλμανικά χωριά. Έτσι σήμερα οι περιοχές που ζουν οι μουσουλμάνοι βρίθουν από αυθαίρετες κατασκευές. Το ελληνικό Δημόσιο θα αποκόμιζε αρκετά χρήματα από την τακτοποίησή τους, αν τους αντιμετώπιζε όπως τους Έλληνες χριστιανούς πολίτες που υπερφορολογούνται για την ακίνητη περιουσία τους.
Παράλληλα προκλητικό μπορεί να χαρακτηριστεί το επιχείρημα που προέβαλε η ηγεσία της μειονότητας για να στηρίξει το αίτημά της. Λένε ότι τα αυθαίρετα έγιναν επειδή οι μουσουλμάνοι βρίσκονταν «υπό διωγμό» και οι κρατικές αρχές δεν τους έδιναν άδειες οικοδόμησης και ανακαίνισης. Αν επιβεβαιωθεί ότι αυτό θα αναγράφεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, το ελληνικό κράτος θα έχει βάλει τα χεράκια του και θα έχει βγάλει τα ματάκια του…
 Σήμερα οι παλιννοστούντες ομογενείς πληρώνουν το 20%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου