Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Καθαρά λόγια για τις θέσεις και τις προτεραιότητες της Ν. Δ. – «Ισοδύναμα μέτρα με λιγότερο κόστος»»


Σε ουσιαστική παρέμβαση για όλα τα καυτά θέματα  της επικαιρότητας που απασχολούν τους πολίτες προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς , ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις του κόμματος και στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα. Μιλώντας  στο Διαγραμματειακό Συντονιστικό Όργανο  της Ν. Δ. ο κ. Σαμαράς έθεσε ως βασική προτεραιότητα για την επόμενη ημέρα των εκλογών την ουσιαστική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Επίσης, επανέλαβε τη θέση του κόμματος πως θα καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα, ενώ απάντησε και σε όσους του ζητούν να διευκρινίσει τι θα κάνει τον Ιούνιο όπου προβλέπονται νέα μέτρα, κάνοντας λόγο για μείωση της σπατάλης αλά και την εφαρμογή ισοδύναμων μέτρων  που θα έχουν λιγότερο κοινωνικό κόστος αλλά και ίση απόδοση προς τα ταμεία το κράτους.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ν. Δ. αναφέρθηκε αναλυτικά, στα ακόλουθα θέματα:
-Για το Χαράτσι στα ακίνητα: Έχουμε πει ότι στόχος μας είναι να το καταργήσουμε. Αντικαθιστώντας το με έναν ενιαίο, συνολικό φόρο, επί της ακίνητης περιουσίας. Πιο δίκαιο,  πιο ήπιο, πιο αποτελεσματικό. Και επειδή η πλήρης εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης, προϋποθέτει την ύπαρξη περουσιολογίου, μέχρι να φτιαχτεί το περιουσιολόγιο, μελετάμε άλλους τρόπους να αντικαταστήσουμε το χαράτσι, με φόρους τύπου ΕΤΑΚ. Έτσι κι αλλιώς, το χαράτσι, μόνο προσωρινό είναι και πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο ισοδύναμο. Που θα δημιουργεί πολύ
λιγότερα προβλήματα στους περισσότερους, χωρίς να χάνει το κράτος τα αναγκαία έσοδα.
-Για τη λαθρομετανάστευση: Το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς γύρω μας και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Είναι στρουθοκαμηλισμός αυτό το πράγμα. Εμείς θα πρέπει -και θα είμαι καθαρός- να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Έχουν, σήμερα, καταληφθεί πολλές πόλεις στην Ελλάδα, από παράνομους λαθρομετανάστες. Θα καταργήσουμε το νόμο του Ραγκούση για την ιθαγένεια. Ένα νόμο που μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες, για ανθρώπους ταλαιπωρημένους από τον  Τρίτο Κόσμο. Θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, μακριά από τις πόλεις και τις γειτονιές, που σήμερα στοιβάζονται. Θα πάνε σε παλιά στρατόπεδα, μέχρι τον επαναπατρισμό τους. Θα βρούμε λύσεις με τις τοπικές κοινωνίες, όπου βρίσκονται αυτά τα στρατόπεδα και θα δώσουμε απάντηση σε εύλογες ανησυχίες που έχουν. Διότι ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δίνει τη σωστή, την ειλικρινή πληροφόρηση, και τα μέτρα τα οποία πρόκειται να λάβει για μια τέτοια υπόθεση, στις τοπικές κοινωνίες. Όχι να μεταφέρουμε, δηλαδή, το πρόβλημα, από τη μια πλευρά της Ελλάδος στην άλλη.  Αλλά πρέπει, επίσης, να δείξουμε κάτι το αποφασιστικό πριν πάμε στην Ευρώπη και διαπραγματευτούμε μια κοινή πολιτική, όπως αυτή που συνεννοήθηκα με τους συναδέλφους προέδρους των κομμάτων, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, για το ζήτημα αυτό.  Δηλαδή, ο πρώτος άμεσος στόχος είναι να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Και ο επόμενος στόχος είναι να επαναπατριστούν, να πάνε εκεί από όπου έχουν έρθει. Και να καταλάβουν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι φιλόξενη, αλλά σε καμία περίπτωση, ούτε είναι, ούτε πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να γίνει, ξέφραγο αμπέλι.

-Για τα μέτρα του Ιουνίου: Ρωτάνε: «Εσείς από πού θα κόψετε;» Δυο λέξεις: Περικοπές σπατάλης, όχι οριζόντιες περικοπές. Περικοπές σπατάλης και από ισοδύναμα μέτρα που θα βρούμε. Το πόσο μεγάλη είναι σπατάλη, το βλέπετε κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων. Και δεν είναι τυχαίο πως έχουν αρχίσει και αποκαλύπτονται απίστευτα κυκλώματα, τα οποία έκλεβαν δισεκατομμύρια μέχρι σήμερα. Και όπου υπάρχουν αόρατες προστατευτικές ασπίδες, να ξέρουν ότι εμείς θα τις τελειώσουμε. Και το εννοώ: Θα τους τελειώσουμε. Έχουμε προτείνει, ήδη, από «το Ζάππειο ΙΙ», 18,4 δισεκατομμύρια ευρώ, περικοπές από σπατάλες. Μερικά έχουν υιοθετηθεί. Υπάρχουν, όμως, πολλά άλλα, τα οποία δεν έχουν υιοθετηθεί. Αυτά θα τα προχωρήσουμε αμέσως, από την Κεντρική Διοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Υγεία, στο λαθρεμπόριο καυσίμων, για το οποίο έχουμε ανακοινώσει συγκεκριμένη θέση.  Εν πάση περιπτώσει, επαναλαμβάνω ότι είμαστε αντίθετοι σε οριζόντιες περικοπές, σε μέτρα δηλαδή τα οποία μειώνουν μισθούς και συντάξεις. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να βγάλει χρήματα το κράτος. Αυτά τα μέτρα φέρνουν πάντοτε ύφεση, οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα, το είδαμε και το ζήσαμε. Το διακηρύξαμε παντού και διαπραγματευόμαστε σκληρά σε κάθε στιγμή εναντίον τέτοιων μειώσεων. Δεν πάει άλλο. Εμείς δεν είμαστε σαν εκείνους οι οποίοι έκαναν πολλά που δεν έπρεπε να κάνουν, από εκείνα που προεβλέποντο, σε κείμενα τα οποία έπρεπε να είχαν διαβάσει, και αποδεδειγμένα, ούτε καν είχαν ρίξει μια ματιά για να δουν τι υπέγραφαν. Εξάλλου, δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για τη μείωση των συντάξεων. Υπάρχει δέσμευση να δούμε τη μακροχρόνια χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, πράγμα για το οποίο έχουμε, ήδη, προτείνει να πάρουν πόρους από τη δημόσια περιουσία. Άλλωστε, εμείς, ήδη, επεξεργαζόμαστε ισοδύναμα μέτρα για να αυξηθούν οι κατώτατες συντάξεις, όπως είχαμε υποσχεθεί. Χαμηλοσυνταξιούχοι και πολύτεκνοι. Είναι η μόνη υπόσχεση που δίνω. Ο Ελληνικός λαός χρειάζεται, σήμερα, ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα. Και μόνο έτσι, με ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα, θα βγούμε από την κρίση. Και θα βγούμε από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου