Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Δεν απεμπολούμε καμία οφειλή προς την Περιφέρεια


Την κατάρτιση των Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2012 ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Η κατάρτιση των προγραμμάτων, έγινε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις,  λαμβάνοντας υπόψη τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις, τις οφειλές των προγραμμάτων, τις δεσμεύσεις των φορέων, την πορεία εκτέλεσης των συνεχιζόμενων έργων καθώς και τις ανάγκες για την ένταξη νέων έργων.  
Όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, σύμφωνα με την ΚΥΑ Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών για το 2012, θα υπάρξει επιπλέον μείωση 15% των Κ.Α.Π.. 
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπάρχουν από τη μείωση των χρηματοδοτήσεων από το κράτος, αλλά και τις οφειλές από προγράμματα προηγούμενων χρόνων. «Η Περιφερειακή Αρχή δεν απεμπολεί την παραμικρή οφειλή του Κράτους προς την Περιφέρεια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, που έκανε εκτενή αναφορά στις οφειλές παρελθόντων ετών από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το ΕΤΕΡΠΣ, το οδικό δίκτυο. Το πρόβλημα, ανέφερε μεταξύ άλλων, είναι κοινό για όλες τις Περιφέρειες. 
Μαζευτήκαμε οι Περιφερειάρχες για να δούμε τι θα γίνει με τον Ο.Σ.Κ.. Απάντηση
δεν πήραμε. Ακούσατε πριν ένα μήνα την έκρηξη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού για το πρόσθετο οδικό δίκτυο, δηλώνοντας ότι δεν το αναλαμβάνει χωρίς την εκχώρηση των αντίστοιχων πόρων. Εμείς το  παραλάβαμε και από τα 18 εκατομμύρια ευρώ που μας αντιστοιχούσαν, μας δόθηκαν μόνο 16. Αυτό έγινε σε όλες τις Περιφέρειες. Εμείς δεν απεμπολούμε τις οφειλές του κράτους.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στις υψηλές δαπάνες που χρειάστηκαν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τους πάγους στο Εθνικό Οδικό Δικτύου από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι και τα μέσα Μαρτίου καθώς και για τον ηλεκτροφωτισμό. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε και στα αποστραγγιστικά έργα που έγιναν κατά το 2011 σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.  «Ότι έγινε πέρυσι, δεν  είχε γίνει τα προηγούμενα 50 χρόνια και αυτό με δικά μας μηχανήματα», κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου