Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πολλαπλά οφέλη από την κήρυξη ΑΟΖ


Στο πλαίσιο ευοίωνων και ελπιδοφόρων προοπτικών για την Ελληνική Ενεργειακή Αγορά και κατ' επέκταση για την Ελληνική Οικονομία, νευραλγική παράμετρο αποτελεί η κήρυξη των Α.Ο.Ζ., στην οποία μπορεί να προχωρήσει η χώρα μας βασιζόμενη τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Διεθνές Δίκαιο, προσβλέποντας σε σημαντικά οφέλη:
  • Οφέλη γεωπολιτικά, τα οποία σχετίζονται με τη θωράκιση της εθνικής μας ασφάλειας και κυριαρχίας, καθώς και την αναβάθμιση του κύρους και της διεθνούς θέσης της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.
  • Οφέλη αναπτυξιακά, που σχετίζονται με τη δημιουργία ενός ακόμη ισχυρού πυλώνα στον οποίο θα μπορεί να πατάει η χώρα, μέσω της προσέλκυσης σημαντικών επενδύσεων στον τομέα των Υδρογονανθράκων.
  • Οφέλη οικονομικά, τα οποία διασφαλίζονται έπειτα από διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές και αφορούν πρώτιστα σε μελλοντικά σταθερά έσοδα ενίσχυσης του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας και εν γένει της Εθνικής μας Οικονομίας.
  • Οφέλη κοινωνικά, διότι διαφαίνεται μια ελπιδοφόρα προοπτική για τη Ελλάδα και τους πολίτες της, από την οποία ήδη εκπέμπονται αισιόδοξα μηνύματα που ενδυναμώνουν το αίσθημα, αλλά και το φρόνημα της ελληνικής κοινωνίας.
Η προοπτική είναι μπροστά μας, αρκεί να την πιστέψουμε και να την ακολουθήσουμε ως χώρα. Η ελπίδα και η εμπιστοσύνη στο Διεθνές Δίκαιο αποτελεί τους καλούς μας συμβούλους σ' αυτήν την προσπάθεια. Ο σκεπτικισμός και η αδράνεια τους κακούς. 
Είναι στο χέρι μας, πολιτικοί, διπλωμάτες, ειδικοί επιστήμονες και φορείς να ενεργοποιηθούμε θετικά και να εστιάσουμε σοβαρά το βλέμμα μας προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της διπλωματίας των ΑΟΖ, των υδρογονανθράκων και των ενεργειακών αγωγών.
  •  Είναι στο χέρι μας ως χώρα, ως οικονομία και ως κοινωνία, να αδράξουμε τις ευκαιρίες, για την ουσιαστική ανάπτυξη μιας Ελλάδας που θα ατενίζει με αισιοδοξία το ευρωπαϊκό της μέλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου