Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πολλά και εγκληματικά τα λάθη του κ. Βενιζέλου


Οι αντιφατικές δηλώσεις του οδήγησαν την οικονομία και την κοινωνία σε ασφυξία.
Από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ είχε την Εθνική Συνδιάσκεψη του και ξεκαθάρισε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο νέος αρχηγός του κόμματος παρατηρούμε μία προσπάθεια αγιοποίησης του από πολλά ΜΜΕ, που ουκ ολίγες φορές έχουν βάλει τρικλοποδιά στη Ν.Δ. και τον Αντώνη 
Σαμαρά, δημιουργώντας θέματα από το πουθενά.  
Πόσες φορές φίλοι μου δεν έχουμε παρακολουθήσει τα ΜΜΕ της διαπλοκής να κάνουν την τρίχα τριχιά, προκειμένου να επαναφέρουν το κλίμα εσωστρέφειας στην μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη. 
Ακόμη και τώρα, που έχουν εμφανιστεί τόσοι πολλοί σχηματισμοί αναφέρονται μόνος τη Ν.Δ. και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου και λησμονούν ότι την ίδια ώρα η ΔΗΜΑΡ, του Φώτη Κουβέλη συγκρότησε Κοινοβουλευτική Ομάδα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης ότι πολύ κοντά βρίσκεται και η Κοινωνική Συμφωνία των Κατσέλη-Καστανίδη.  
Αυτές τις περιπτώσεις τις λησμονούν και το μόνο που υπερτονίζουν είναι το πόσο γρήγορα ο Βενιζέλος καταφέρνει να επανασυσπειρώσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. 
Φυσικά δεν αναφέρουν πουθενά, ότι οι τοπικές επιτροπές του Κινήματος σε όλες τις περιοχές είναι ερμητικά κλειστές και ότι τα εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια ούτε που θέλουν να ακούσουν για το κόμμα τους. 
Την ίδια ώρα προβάλλουν το ηγετικό προφίλ του νέου αρχηγού, αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ξεχνούν τα εγκληματικά λάθη στα οποία υπέπεσε δημιουργώντας ασφυκτικό κλίμα στην ελληνική οικονομία και στην κοινωνία κατ’ επέκταση.
 Λησμονούν μία σειρά από γεγονότα, τα οποία καλό είναι να τα υπενθυμίσουμε:    
Στις 22 Ιουλίου 2011 θριαμβολογούσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής λέγοντας: «Προκειμένου οι θυσίες του ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο, προκειμένου το σχέδιο να εφαρμοστεί και να αποδώσει, χρειάζεται πάτος στο βαρέλι του δημοσίου χρέους. 
Και χθες έγινε αυτό: μπήκε πάτος στο βαρέλι του ελληνικού δημοσίου χρέους».  
Και επειδή κανένας πάτος δεν μπήκε, πολύ σύντομα στις 11 Οκτωβρίου 2011 διευκρίνιζε ότι εκτός από την ενεργοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου το επόμενο βήμα είναι: 
«η έναρξη της εφαρμογής ενός νέου προγράμματος που δίνει οριστική και πειστική απάντηση στο μείζον ζήτημα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους».  
Στις 23 Ιουνίου του 2011, διατράνωνε την άποψή του ότι «Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό». 
Ωστόσο στις 11 Σεπτεμβρίου 2011, ανακοίνωσε την επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται από τη ΔΕΗ, τέλος που αρχικά εμφανίζεται ως προσωρινό για να γίνει μόνιμο: «…μέτρο άμεσης καθολικής εφαρμογής, αλλά κλιμακωμένο δίκαια με κοινωνικά χαρακτηριστικά, είναι ένα ειδικό τέλος στην χτισμένη επιφάνεια, στην ακίνητη περιουσία, που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ». 
Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 με σπουδή δηλώνει ότι: «Δεν πρόκειται λοιπόν να υπάρξουν νέα μέτρα σε σχέση με μισθούς, σε σχέση με συντάξεις ή νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τις ανάγκες του προϋπολογισμού του 2011 και του 2012 εφόσον όλα όσα έχουμε ψηφίσει εφαρμόζονται». 
Λίγους μήνες αργότερα, λαμβάνονται και νέα μέτρα, ώστε να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα».
Τον Σεπτέμβριο του 2011, καθησύχαζε ότι η Τρόικα αποχώρησε από την Ελλάδα μετά από συμφωνία.
Στη συνέχεια, έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για μια αποτυχημένη μπλόφα του ο οποίος, ακολούθως, παρακαλούσε την τρόικα να επιστρέψει. Μια μπλόφα που στοίχισε ακριβά στη χώρα. 
Η ρητορική υπερβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν είναι ικανή, ούτε να του εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, ούτε να τον αναγάγει, όπως αυτοπροβάλλεται, σε ρόλο εγγυητή για την πορεία της χώρας. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο, ότι και αν πλασάρουν οι γνωστοί-άγνωστοι διαπλεκόμενοι.  
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος είναι συνυπεύθυνος για την κατρακύλα της χώρας. Κι αυτό όχι μόνο επειδή ήταν υπουργός Οικονομικών, αλλά διότι στο Μνημόνιο Νο 1 ήταν αυτός που μετείχε ενεργά στην πρώτη δανειακή σύμβαση και δεν έκανε τίποτε άλλο από το να ακολουθήσει κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας. 
Η εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου. Διότι εάν είχε σχέδιο και όραμα, τότε θα μπορούσε να το δείξει στους Έλληνες από το καλοκαίρι του 2011, όταν επί της ουσίας ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΣΟΚ. 
Σε όλο αυτό το διάστημα δεν είδαμε απολύτως τίποτα. Παρά μόνο να αποδέχεται χωρίς αντίρρηση όλα όσα πρόσταζαν οι δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου