Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας για την δημιουργία αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού


Την ευρύτερη χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, των ηλεκτρονικών τιμολογίων και την προώθηση της διαλειτουργικότητας των ψηφιακών υπηρεσιών ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έκθεση ιδίας πρωτοβουλίας που ενέκρινε η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ.
Η έκθεση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του «Ψηφιακού θεματολογίου για την Ευρώπη», της στρατηγικής της ΕΕ για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών. Η εγκριθείσα Έκθεση αναγνωρίζει τα πολλαπλά οφέλη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της διαλειτουργικότητας των ψηφιακών υπηρεσιών τόσο για τους πολίτες, όσο και για τη δημόσια διοίκηση και ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την ευρύτερη χρήση τους προκειμένου η ενιαία ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά να αποτελέσει πραγματικότητα. 
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,κ. Ιωάννης Τσουκαλάς, ως σκιώδης εισηγητής για το θέμα, εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις σχετικές διαπραγματεύσεις και συνέβαλε στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου μέσω πλήθους τροπολογιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου