Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ούτε η υποστήριξη στον αγροτικό τομέα βελτιώνεται ούτε και η εξοικονόμηση δημοσίων πόρων επιτυγχάνεται


Η Νέα Δημοκρατία συμμετείχε στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού του κ. Παπαδήμου, με την σαφή θέση ότι θα στηρίξει όλα τα  σχέδια νόμου και όλες οι πολιτικές αποφάσεις, που έχουν σχέση με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Και αυτή τη θέση κράτησε με σταθερότητα.
Ωστόσο, δεν μπορεί να συναινέσει σε νομοσχέδια, για τα οποία έχει εκ των προτέρων εκφράσει την αντίρρησή της για τον σχεδιασμό και την σκοπιμότητα τους και την επιφύλαξή της για τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν. Όταν μάλιστα αυτά δεν εντάσσονται στο πολιτικό πλαίσιο της συμφωνίας στήριξης της παρούσας κυβέρνησης.
Απόρροια της καθαρής αυτής θέσης της παράταξης είναι η μη στήριξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την οργάνωση και λειτουργία του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - Δήμητρα», με το οποίο ούτε η υποστήριξη στον αγροτικό τομέα βελτιώνεται ούτε και η εξοικονόμηση δημοσίων πόρων επιτυγχάνεται.
Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη, αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση, να καταθέσει την
δική της ολοκληρωμένη πολίτικη της πρόταση πάνω στα ζητήματα της αγροτικής  έρευνας και εκπαίδευσης και του αποτελεσματικού ελέγχου και της πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων.
Δυστυχώς η απόσυρση του νομοσχεδίου από την πλευρά του υπουργείου, είχε ως συνέπεια την μη συζήτηση της κατατεθείσας για τρίτη φορά τροπολογίας για την αναστολή των ποινικών ευθυνών των προέδρων και των μελών διοίκησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι να σταματήσει άμεσα, γρήγορα και με κάθε πρόσφορο τρόπο η δικαστική ομηρεία όλων των συνεταιριστών, που εκλήθησαν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις για να στηρίξουν τον θεσμό, και που χωρίς δόλο δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την δημιουργία ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς οργανισμούς, οι οποίες γεννούν τις συγκεκριμένες ευθύνες. Η Νέα Δημοκρατία καλεί την πολίτικη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να επανακαταθέσει άμεσα την συγκεκριμένη τροπολογία σε κάποια από τα επόμενα νομοσχέδια, που θα συζητηθούν στην παρούσα Βουλή πριν την διάλυση της.
Εκτός, και αν επιθυμεί να συνεχιστεί η διφορούμενη τακτική της κατάθεσης και της απόσυρσης,  που γέννα εύλογα ερωτηματικά για την πραγματική πρόθεση του κ. Σκανδαλίδη να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου