Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση για τις πόλεις της Ηπείρου να δεχθούν λαθρομετανάστες σε στρατόπεδα


Πρόσκληση για τις πόλεις της Ηπείρου να δεχθούν λαθρομετανάστες σε στρατόπεδα της,  απέστειλε ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαμέσου του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Γιάννης Παπαλέξη 
Η ανακοίνωση της ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ
Σύσκεψη στην Αθήνα με θέμα την λαθρομετανάστευση πραγματοποιείται τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 και ώρα 12:00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό την προεδρία του Υπουργού  Στη σύσκεψη έχει προσκληθεί και θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Γιάννης Παπαλέξης. Η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα για τη χώρα μας και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της πρόσκλησης που στάλθηκε από το Υπουργείο, «οφείλουμε να το διαχειριστούμε με τρόπο συλλογικό, δημοκρατικό και αποτελεσματικό».
Στην πρόσκληση αναφέρονται επίσης τα εξής: «Η διόγκωση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και η έλλειψη επαρκών χώρων κράτησης και φιλοξενίας των μη νόμιμων μεταναστών, έχουν διαμορφώσει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα για τη χώρα. Οι αρνητικές κοινωνικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές όψεις του προβλήματος έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση που πλήττει την ασφάλεια των πολιτών, διογκώνει την εγκληματικότητα, εξαθλιώνει τους μετανάστες που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, οξύνει τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και
υποβαθμίζει τον αστικό χώρο.
Κάθε είδους αναβολή ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα μας οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον σοβαρό κίνδυνο αποπομπής από τη Συνθήκη Schengen και τον διεθνή στιγματισμό.
Υπό το βάρος αυτής της κατάστασης, η Κυβέρνηση υλοποιεί στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναμόρφωσης και αναθεώρησης της πολιτικής ασύλου και δημιουργίας δομών πρώτης υποδοχής μεταναστών έχοντας εξασφαλίσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους. Σ’ αυτό το πλαίσιο πολιτικής, εντάσσεται η πρωτοβουλία να δημιουργηθούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας χώροι κλειστής, προσωρινής φιλοξενίας των μη νόμιμων μεταναστών που δεν διώκονται για οποιοδήποτε αδίκημα έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την επιστροφή στις πατρίδες τους. Οι χώροι κλειστής φιλοξενίας που θα επιλεγούν θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα υποστηρίξουν τις τοπικές οικονομίες. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, σας προσκαλούμε τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 και ώρα 12:00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για ενημέρωση –συζήτηση, ώστε με αποφασιστικό τρόπο να προχωρήσουμε στην ουσιαστική επίλυση του ζητήματος».

Πηγή: preveza-info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου