Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Το πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό διασφαλίζει την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων


Εν’ όψει της έναρξης της ανοιξιάτικης καλλιεργητικής περιόδου, ως Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ηπείρου - Νήσων συστήνουμε στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιεργητές η αγορά πολλαπλασιαστικού υλικού (σπόροι, σπορόφυτα, πατατόσπορος, καρποφόρα δέντρα, κλπ) να γίνεται από τα καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων και πολλαπλασιαστικού υλικού που διαθέτουν την ανάλογη άδεια.
Οι συνάδελφοι γεωπόνοι διαθέτουν μεγάλη ποικιλία πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού καθώς και την επιστημονική και τοπική γνώση των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών, ώστε να συμβουλέψουν τους καλλιεργητές στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων με τη μέθοδο της βιολογικής ή ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Το πολλαπλασιαστικό υλικό σχετίζεται με την πρωιμότητα του προϊόντος, την ανθεκτικότητα του σε εχθρούς και ασθένειες, τη ζήτηση του στην αγορά, αλλά και τη μετασυλλεκτική του διαχείριση.
Το ΓΕΩΤΕΕ/ Παράρτημα Ηπείρου - Νήσων έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές την εντατικοποίηση των ελέγχων, την περίοδο αυτή, στα σημεία πώλησης πολλαπλασιαστικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου