Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας - Γ.Γ.Α. για το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων

Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη διαχείριση του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων. Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης η Περιφέρεια έχει υποχρέωση προς τη νεολαία, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας του. Ένας από τους βασικούς λόγους έχει να κάνει με την επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τις αδειοδοτήσεις των εγκαταστάσεων κλπ.  
Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει δεσμευτικά ότι η Γ.Γ.Α. θα αναλάβει το βάρος της μισθοδοσίας του προσωπικού και άλλες υποχρεώσεις προς αυτό, διαθέτοντας επιπλέον 200.000 ευρώ το χρόνο για λειτουργικά έξοδα. Στην Επιτροπή Παρακολούθησης Εφαρμογής της Προγραμματικής σύμβασης ορίστηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας οι κ.κ. Παντελής Κολόκας, Μιχάλης Πλιάκος και Βασίλης Παπαχρήστου. 
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τα αθλητικά έργα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, από παλιότερες προγραμματικές συμβάσεις, για τα οποία όπως είπε ενημέρωσε το νυν Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος του έκανε γνωστό ότι θα αντιμετωπιστούν σταδιακά και εφόσον υπάρξει η ανάλογη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών. 
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου