Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Συνεδρίαση Σ. Ο. Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων για τον επικείμενο χειμώνα

 H πρόληψη των έκτακτων φαινομένων (πλημμυρών – χιονοπτώσεων), η καλύτερη αντιμετώπισή τους με την χάραξη ενιαίας πολιτικής και ο συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών, ήταν το αντικείμενο της σημερινής, προγραμματισμένης, συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.  
Τη σημασία της πρόληψης των έκτακτων φαινομένων μέσω της ετοιμότητας των υπηρεσιών και της συνεργασίας όλων των φορέων, σημείωσε στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέροντας ως παράδειγμα και την άμεση αντιμετώπιση των έντονων βροχοπτώσεων του Σαββατοκύριακου. Ειδικότερα, υπογράμμισε τον έγκαιρο καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, την ετοιμότητα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και των συναρμόδιων υπηρεσιών, και την άμεση επέμβαση στα προβλήματα που εντοπίστηκαν. Ακόμη, κάλεσε τους Δήμους ενόψει της χειμερινής περιόδου να προμηθευτούν αλάτι για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε περίπτωση χιονοπτώσεων. «Αυτό που ζητάω από τους Δήμους είναι περισσότερη δουλειά, ειδικά από τη στιγμή που περιμέναμε την κακοκαιρία από τις προηγούμενες ημέρες. Αν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, κάτι γίνεται. Αν σπάσει ένας κρίκος, δεν βγαίνει αποτέλεσμα».  
Στην παρέμβασή του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος σημείωσε πως η αντιμετώπιση των έντονων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών απέδειξε πως υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα στις υπηρεσίες. Τα προβλήματα στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ήταν περιορισμένα παρά το αυξημένο ύψος της βροχόπτωσης, που στα Ιωάννινα έφτασε τα 165 χιλιοστά σε μια ώρα και στο Τρίστενο Ζαγορίου τα 400 χιλιοστά σε μια ώρα, συμπλήρωσε. «Είχαμε ετοιμότητα. Πιστεύω ότι πήγαμε καλά. Οι πλημμύρες μας πρόλαβαν. Τώρα έχουμε τα χιόνια, για τα οποία θα προετοιμαστούμε όπως πέρυσι».  
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιπεριφερειάρχες Π. Κολόκας και Οδ. Πότσης, οι Δήμαρχοι Ζαγορίου και Β. Τζουμέρκων Γ. Παπαναστασίου και Ι. Σεντελές αντίστοιχα, περιφερειακοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της VIIIης Μεραρχίας, της 5ης ΕΜΑΚ, του ΕΚΑΒ, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εκπαιδευτικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου