Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ: Κέρδη μετράει η ΔΑΚΕ, χάνει έδαφος η ΠΑΣΚΕ

Εχασε έδαφος η ΠΑΣΚΕ στη ΓΕΝΟΠ, ενώ η ΔΑΚΕ πήρε κεφάλι, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών που ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία εργαζομένων της ΔΕΗ.
Παρά το γεγονός ότι και οι δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις κατέβηκαν στις εκλογές διασπασμένες, δηλαδή με δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια η καθεμία, το άθροισμα των ψήφων αναδεικνύει τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη με 13 έδρες, έναντι 12 της ΠΑΣΚΕ.  Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ του Νίκου Φωτόπουλου που πήρε 79 ψήφους και βγάζει 9 έδρες. Στη δεύτερη η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ (Καράς) με 64 ψήφους και 8 έδρες, ακολουθούμενη από το δεύτερο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ (Κατσαρός) με 45 ψήφους και 5 έδρες, και το δεύτερο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ (Αδαμίδης) με 30 ψήφους και 3 έδρες. Το ΚΚΕ έλαβε 29 ψήφους και παίρνει 3 έδρες, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ 17 ψήφους και 2 έδρες, ενώ η Αριστερή Σύμπραξη αριστερών δυνάμεων 10 ψήφους και μία έδρα.
Στις προηγούμενες εκλογές στη ΓΕΝΟΠ το 2010, η ΠΑΣΚΕ είχε πάρει 14 έδρες και τώρα πέφτει στις 12. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζουν οι διεργασίες για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συμμαχιών, ενώ αμέσως μετά θα συγκληθεί ΔΣ που θα εκλέξει και το νέο προεδρείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου