Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κατέθεσαν ερωτήσεις προς τον Υπ. Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για τα καμώματα και τα κατορθώματα της Υφυπουργού του στα θέματα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ

Την Υφυπουργό Υγείας και επιλογή του Φώτη Κουβέλη, Φωτεινή Σκοπούλη βάζουν στο στόχαστρό τους 58 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι πριν από λίγο κατέθεσαν ερωτήσεις προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για τα καμώματα και τα κατορθώματα της Υφυπουργού του στα θέματα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ.
Οι 58 γαλάζιοι βουλευτές κάνουν λόγο για υποβάθμιση της λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση του ιού HIV έπειτα από έγγραφο της κ.Σκοπούλη σε νοσοκομεία με τα οποία ζητά οι χρήστες ναρκωτικών που προκύπτουν οροθετικοί να παρακολουθούνται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
"Από το έγγραφο της Υφυπουργού προκύπτει ότι οι οροθετικοί χρήστες δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να ενταχθούν στα λεγόμενα στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και του 18 άνω. Αποκαλύπτεται ότι κάποιοι έχουν απορίψει μία διαφορετικού τύπου ψυχοθεραπευτική προσέγγιση στο θέμα της απεξάρτησης από τις ναρκωτικές ουσίες και επιβάλλουν μόνο τη χρήση υποκατάστατων" λένε οι 58 βουλευτές καρφώνοντας την κα Σκοπούλη
και για επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
Με άλλη ερώτηση μάλιστα οι ίδιοι βουλευτές ζητούν από τον κ.Λυκουρέντζο να διενεργήσει έλεγχο και να αποδώσει ευθύνες για την απόφαση του ΟΚΑΝΑ να καταγγείλει μονομερώς προγραμματική σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ και να αρχίζει να μοιράζει εκατομμύρια ευρώ σε σκοπούς άσχετους από την υποστήριξη 24 νέων μονάδων υποκατάστασης. Θέματα που φυσικά άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υφυπουργού η οποία αποτελεί επιλογή της ΔΗΜ.ΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου