Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Στα Γιάννενα βρέθηκε ο γραμματέας της ΝΔ Μαν.Κεφαλογιάννης


Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και ότι η κρίση μπορεί να λειτουργήσει σαν ευκαιρία για αυτό εξέφρασε χθες στα Γιάννινα, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. 
Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Νομό και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε, τόσο σε θέματα που απασχολούν την Ήπειρο, όπως αυτό της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», όσο και στα γενικότερα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα. 
«Με διαφάνεια…»
Για την «Δωδώνη» ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε, ότι η διαδικασία πώλησής της έγινε με κανόνες διαφάνειας «τους οποίους και θέλουμε…». Σημείωσε δε, ότι κατά την άποψή του, πρέπει να πωλούνται κερδοφόρες εταιρίες, όπως είναι η «Δωδώνη». «Η Ηπειρώτικη αυτή γαλακτοβιομηχανία είναι από τις πρώτες κρατικές εταιρίες που θα ιδιωτικοποιηθούν και αυτό θέλουμε να γίνει με σωστό τρόπο» είπε, μεταξύ άλλων. 
Για τις καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, όπως οι Εφορίες, από ακριτικές περιοχές της Ηπείρου, σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιες δομές που πραγματικά χρειάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές και αυτό το νόημα έχει και η δημιουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. 
«Θα περάσουν…»
Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση και με δεδομένη την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα, με τα μέτρα για την επόμενη διετία να πηγαίνουν, πιθανόν την άλλη εβδομάδα, στη Βουλή, ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε την άποψη, ότι τελικά δεν θα υπάρξουν «διαρροές» στην ψήφισή τους. 
«Πιστεύω στον πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτικών. Πάντα όμως υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η συντριπτική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου θα στηρίξει την Κυβέρνηση. Από τη Ν.Δ. δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα» είπε. Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας, ότι έχει υιοθετήσει μια νοοτροπία βραδυπορούσα, η οποία οδηγεί την Ελλάδα πίσω. 
 Νωρίτερα χθες, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε περιοδεύσει στο Μέτσοβο, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Νίκο Τσομπίκο, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Ακόμη, έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ «Στηρίζω» στα Γιάννινα. Τον κ. Κεφαλογιάννη συνόδευαν, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης, ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Γιάννης Παπαθανασίου κ.α. 
Σήμερα, ο Γραμματέας της Ν.Δ. θα μεταβεί στο Βουλιαράτι Αργυροκάστρου, όπου και θα επισκεφθεί το εκεί στρατιωτικό νεκροταφείο των πεσόντων στον πόλεμο του 1940. Παράλληλα, θα επισκεφθεί το στρατιωτικό φυλάκιο και το Τελωνείο Κακαβιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου