Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση εργασίας για περιβαλλοντικές υποδομές στην Π.Ε. Άρτας



Συνάντηση εργασίας για περιβαλλοντικές υποδομές στην Άρτα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου κας Τατιάνας Καλογιάννη - Σταύρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Άρτας.
  Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Δήμαρχοι: Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χασιάκος, Γ. Καραϊσκάκη κ. Γαλλίκας, Ν. Σκουφά κ. Γιαννούλας, Ζηρού κ. Γιολδάσης και ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Φώτης. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΑ και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
  Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων της ευρύτερης περιοχής της Άρτας.
  Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν έργα αποχετεύσεων και η κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, η υλοποίηση των μελετών για τους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων, η πορεία των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ και η επέκταση – αναβάθμιση του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας. Τέθηκε υπόψη των παρευρισκομένων το θέμα της κατασκευής εργοστασίου αστικών στερεών αποβλήτων καθώς και η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού
για την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων σταθμού μεταμόρφωσης απορριμμάτων.
  Η κ. Καλογιάννη, ενημέρωσε επίσης τους συμμετέχοντες στη συζήτηση για το Σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρειας Ηπείρου και ΦοΣΔΑ 1ης Δ.Ε. Ηπείρου. Ο κ. Ψαθάς επισήμανε το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τη χρηματοδότηση μελετών προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη ωρίμανση των έργων, ενώ η κ. Καλογιάννη τόνισε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2013 θα έχουν ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου οι μελέτες για την κατασκευή 13 σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων προκειμένου να ενταχθούν στα σχετικά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου