Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Κ.Τασούλας:"Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι"

«Η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η επικείμενη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε στις 18-19 Οκτωβρίου, ο νέος προϋπολογισμός, το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αποτελούν σταθμούς στην προσπάθεια άρσης της αβεβαιότητας για την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας αλλά και για τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας. 
Είναι προφανές πως μετά τρία χρόνια σκληρής δοκιμασίας της ελληνικής κοινωνίας και αίσθησης θυσιών χωρίς αντίκρυσμα η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. 
Η άρση κάθε αμφισβήτησης για την παρουσία της στην Ευρωζώνη και η εφαρμογή νέων πολιτικών στην οικονομία, πέραν των δημοσιονομικών, σηματοδοτούν το πέρασμα από την απόγνωση στην ελπίδα και το άνοιγμα, για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, θετικών εξελίξεων. 
Η Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης, με τρικομματική στήριξη, ανακτώντας διεθνή αξιοπιστία για τη χώρα, μπορεί να προκαλέσει, επιτέλους, αλλαγές στην οικονομική πολιτική, ώστε η εφαρμοζόμενη λιτότητα, να συνδεθεί με επανεκκίνηση της οικονομίας ,ανάκαμψη και τελικά ανάπτυξη. 
Με λίγα λόγια και με πολύ οδυνηρό τρόπο η Ελλάδα επαναδιεκδικεί την θέση της στην Ευρώπη και επανατοποθετεί τα θεμέλια της οικονομικής της πορείας όχι πια στο διαρκή δανεισμό, αλλά σε πιο ισχυρές βάσεις που μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση και οι ιδιωτικές επενδύσεις μπορούν να προσφέρουν» 
Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ σήμερα ο Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ κ. Κώστας Τασούλας. 
Ο κ. Τασούλας κατά την διάρκεια της παραμονής του στα Γιάννινα παραβρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων τον Οκτώβριο του 1943. 
Είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί στο πολιτικό του γραφείο με επιτροπή κατοίκων των περιοχών Αμφιθέας, Περάματος και Μάτσικα Ιωαννίνων που έθεσε θέματα οικιστικής ανάπτυξης, με το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Ιωαννίνων. 
Την Δευτέρα το μεσημέρι ο κ. Τασούλας έλαβε μέρος στην πρώτη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής μετά τις εκλογές υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου