Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς για τις πρώτες 100 μέρες πρωθυπουργίας


Οι διαπραγματεύσεις είναι μυστικές, και οι ξένοι ηγέτες «αναμένουν την έκθεση της τρόικας»… Όσο αφήνουμε σκιές σώζουμε τους ενόχους και σπιλώνουμε τους αθώους
Να μην μείνει καμία σκιά στις καταγγελίες κατά πολιτικών ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι πρέπει να κινηθεί γρήγορα η δικαιοσύνη για όσα ακούγονται περί συμμετοχής πολιτικών σε διάφορα φαινόμενα διαφθοράς και επισημαίνει πως «ο καλύτερος τρόπος να αποκρυβεί ένα σκάνδαλο είναι να εφευρεθεί ένα ψευτο-σκάνδαλο και να πέσει όλη η προσοχή της κοινής γνώμης στο δεύτερο».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται εμμέσως στη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι δεν θα γίνουν ανεκτά τάγματα εφόδου και ότι θα εφαρμόζεται ο νόμος σε κάθε περίπτωση.
Αναλυτικά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά στο σημερινό ΒΗΜΑgazino:
-Δέχεστε κριτική ότι κατά τη διάρκεια των 100 πρώτων ημερών δεν τηρείτε την κυριότερη προεκλογική δέσμευση που ήταν η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ποια είναι η απάντησή σας;

Πρώτον, η σαφής εντολή του λαού που λάβαμε ως κυβέρνηση συνεργασίας ήταν η παραμονή στο ευρώ, η παραμονή στην ευρωζώνη, η παραμονή στην Ευρώπη. Αυτή την εντολή τηρούμε.
Δεύτερον, η διαπραγμάτευση είναι διαρκής για όλα τα θέματα.

Τρίτον, τα όσα έχω πει προεκλογικά αφορούν ολόκληρη

Υπουργικές αποφάσεις για υλοποίηση μεγάλων έργων

 Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που ανακοίνωσε στις 7 Σεπτεμβρίου, για την άμεση επανεξέταση των μεγάλων έργων (άνω των 50 εκ. Ευρώ) του Αναπτυξιακού Νόμου που είχαν καθυστερήσει σημαντικά, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις ένταξης τριών έργων που θα σταλούν για έγκριση από τη Βουλή. 
 Συγκεκριμένα, οι υπουργικές αποφάσεις αφορούν: 
 1. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της υπό σύσταση επιχείρησης «KAVALA FLOAT GLASS A.E.» για την ίδρυση μονάδας κατασκευής υαλοπινάκων στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας συνολικού προϋπολογισμού 97,5 εκ. Ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 29,25 εκ Ευρώ. 
 2. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της επιχείρησης «ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΙΟΣ ΑΕ» για την ίδρυση συνεδριακού κέντρου, εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, επέκταση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων των Μονάδων ELOUNDA BAY PALACE & ELOUNDA BEACH κλπ, συνολικού προϋπολογισμού 50,45 εκ. Ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 15,067 εκ Ευρώ. 
 3. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της επιχείρησης

Παράταση αυτοαπογραφής των επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ



Κατόπιν αιτήματος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (Κ.Ε.Ε.Ε), των υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ των Επιμελητηρίων αλλά και των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία παρατείνονται οι προθεσμίες για την απογραφή των επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ, ως εξής: 
 Για τις ΑΕ, τις ΕΠΕ, τις ΟΕ και τις ΕΕ, η προθεσμία υποβολής ορίζεται ως εξής: 
  • Μέχρι την 27η Οκτωβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 1. 
  • Μέχρι την 3η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που

Οι Έλληνες οι πιο δουλευταράδες στην Ευρώπη..με μισθούς πείνας

Απασχόληση: Η τριμηνιαία επισκόπηση καταγράφει παρατεινόμενες αποκλίσεις μεταξύ των κρατών μελών όσον αφορά την αγορά εργασίας και την κοινωνία 
Βρυξέλλες, 28 Σεπτεμβρίου 2012. Η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ όσον αφορά την απασχόληση και την κοινωνία παρέμεινε κρίσιμη κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012: η ανεργία σημειώνει, γενικά, άνοδο, αλλά εμφανίζει σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των κρατών μελών, ενώ η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών επιδεινώνεται και η παιδική φτώχεια αυξάνεται. Η ΕΕ βρίσκεται ήδη σε ύφεση ή στο χείλος αυτής από τα τέλη του 2011, και το γενικό οικονομικό κλίμα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι προοπτικές εξεύρεσης εργασίας παραμένουν δυσοίωνες σε σύγκριση με τα έτη που προηγήθηκαν της κρίσης. Η Ελλάδα και η Αυστρία κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό ωρών εργασίας που πραγματοποιήθηκαν από εργαζομένους πλήρους απασχόλησης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ η Φινλανδία, η Ιταλία και η Ιρλανδία κατέγραψαν τον χαμηλότερο αριθμό. Αυτά είναι μερικά από τις κυριότερες διαπιστώσεις της τελευταίας τριμηνιαίας επισκόπησης

«Τέρμα οι εκπτώσεις στην παρανομία»

Ο Αντώνης Σαμαράς ζητά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας 
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δίνει τα σωστά μηνύματα προς το εξωτερικό και ότι αποκαθίσταται η αξιοπιστία της, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
Μιλώντας στο Βημαgazino, ο Α. Σαμαράς τονίζει ότι «η Ευρώπη θα ψηφίσει Ελλάδα. Οι εταίροι θα δουν τις αλλαγές που γίνονται». Εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και τονίζει ως προς το πακέτο των μέτρων: «Το πακέτο πρέπει να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί μέσα σε λίγες ημέρες. Η επόμενη δόση είναι απαραίτητη για την επιστροφή της ρευστότητας στην οικονομία. Δεν μπορεί να καθυστερήσει. Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται να κλείσουν και η ανεργία μεγαλώνει». 
Υπογραμμίζει ότι υπάρχουν περιθώρια εξοικονομήσεων στον τομέα της υγείας από σπατάλες στην αγορά υλικών, ενώ όπως λέει η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί κεντρικό στόχο. Σημειώνει ότι πρέπει να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις για να έλθουν στη χώρα επενδύσεις. 
Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος τονίζει ότι ισχύει η θέση του για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, γιατί, όπως λέει, «όσο αφήνουμε σκιές, δε σώζουμε μόνο τους ενόχους, σπιλώνουμε τους αθώους». 
Τονίζει ακόμη πως «ο καλύτερος τρόπος να αποκρυβεί ένα σκάνδαλο

Ανοίγουν φτερά τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

Ολοκληρώνεται το σχέδιο αξιοποίησης και λειτουργίας των 37 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ανάπτυξης 

  Σε λίγες μέρες, θα έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο πολιτικής για την αξιοποίηση και λειτουργία των αεροδρομίων, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως εξήγησε ο υπουργός, το θέμα σχετίζεται άμεσα και με τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια που η κυβέρνηση επιθυμεί να αξιοποιήσει(σσ: πιθανώς με παραχώρηση χρήσεων και ΣΔΙΤ), ώστε να καταστούν σημαντικός μοχλός για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Το θέμα έχει αναδείξει με παλαιότερα δημοσιεύματα η Voria.gr, αποκαλύπτοντας το θερμό ενδιαφέρον αμερικανικού οίκου, που διαχειρίζεται 74 αερολιμένες σε διάφορα σημεία όλου του κόσμου, για το πρόγραμμα λειτουργικής αξιοποίησης των τοπικών αεροδρομίων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί  ενδιαφέρονται για αεροδρόμια με υψηλή κίνηση και επισκεψιμότητα λόγω τουρισμού, όπως είναι του Ηρακλείου Κρήτης, της Ρόδου, αλλά και της Θεσσαλονίκης στη Bόρεια Ελλάδα, ενώ ακόμη ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αεροδρόμια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης.
Χατζηδάκης: Σύνθετο το θέμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Επεισόδιο με πρωταγωνιστές Ρομά στον Λούρο Πρέβεζας


Αναστάτωση επικράτησε χθες βράδυ στο Λούρο αφού καταγράφηκε ένα ακόμη επεισόδιο με πρωταγωνιστές Ρομά κατοίκους της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις 10 το βράδυ της Παρασκευής οδηγός οχήματος πέρασε με κόκκινο έναν από τους φωτεινούς σηματοδότες που βρίσκονται στην είσοδο του Λούρου.
Αμέσως άνδρες της ΟΠΚΕ, η οποία πραγματοποιεί τακτικές περιπολίες στην περιοχή, ακινητοποίησαν το όχημα όπου και βεβαιώθηκε σωρεία παραβάσεων για τον αθίγγανο οδηγό ο οποίος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ενώ το όχημα δεσμεύτηκε στο αστυνομικό τμήμα Λούρου προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη, που ήταν συγγενικό πρόσωπο του οδηγού.
Το επεισόδιο όμως δεν έληξε εκεί, αφού

Μυστική συνάντηση Σαμαρά- Καραμανλή


Μυστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή... 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Παραπολιτικά", η συνάντηση έγινε στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στη Ραφήνα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Καραμανλής και Σαμαράς έχουν συνεχή επικοινωνία και συζητούν κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία.

ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗ...

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στα Γιάννενα κοντά στο Σταυράκι στη διασταύρωση του περιφερειακού. Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 69χρονο ποδηλάτη. Σύμφωνα με μαρτυρίες το αυτοκίνητο παραβίασε το κόκκινο και έπεσε πάνω στον ποδηλάτη ο οποίος κινούνταν κανονικά. Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Η πρώτη αποκρατικοποίηση

Η εταιρεία LAMDA ΔΟΜΗ Α.Ε., θυγατρική της L. Development αναδείχτηκε προτιμητέος επενδυτής για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι και ανάδοχος για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για τα επόμενα 90 έτη.  
Το άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε 81 εκατομμύρια ευρώ.  
Ανάλογα με την βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, εντός των προσεχών 50 ετών, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον έως και 32,4 εκατ. Ευρώ.  
Η υπογραφή των συμβατικών κειμένων και η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος θα ολοκληρωθεί μετά τον προ-συμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Απόφαση Ανδρέα Λυκουρέντζου για πρόσληψη πρόσθετου επικουρικού προσωπικού

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, προσλαμβάνονται ως πρόσθετο επικουρικό προσωπικό 777 στελέχη για την αποτελεσματικότερη ενίσχυση των νοσοκομειακών μονάδων σε όλη την επικράτεια. Το προσωπικό αυτό θα εργαστεί στα νοσοκομεία με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου οκτάμηνης διάρκειας, ενώ η πρόσληψή του θα γίνει μέσω των νομίμων διαδικασιών, οι οποίες καθορίζονται από το ΑΣΕΠ (άρθρο 21 του Ν. 2190/1994).
Αναλυτικότερα, πρόκειται να προσληφθούν 220 άτομα σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 110 άτομα σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, 220 άτομα σε θέσεις παραϊατρικού προσωπικού και 227 άτομα σε θέσεις προσωπικού λοιπών καθηκόντων.
Επίσης, αποφασίστηκε η άμεση πρόσληψη πέντε (5) ατόμων, με σύμβαση εργασίας οκτάμηνης διάρκειας, για τη λειτουργία του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σε εφαρμογή του Προγράμματος «Ανάπτυξη

Αύξηση διοδίων από Δευτέρα


 Από 0,30 ευρώ έως 1,40 ευρώ θα ανέρχεται από την 1/10/2012 η επιβάρυνση των οδηγών που κινούνται στην Εγνατία Οδό, καθώς η εταιρία σύμφωνα με κοινή Υπουργική Απόφαση, προχωρά σε αύξηση των διοδίων.Αναλυτικότερα, από την Εγνατία Οδό ανακοινώνεται πως, σύμφωνα με κοινή Υπουργική Απόφαση του (ΦΕΚ 2125/2012), αναπροσαρμόζονται οι τιμές σε όλους τους σταθμούς διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, από 1ης Οκτωβρίου 2012, ως εξής:
 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ
1. Δίκυκλα και τρίκυκλα από 1,40€ μέχρι 30-9-2012 στα 1,70€ από 1-10-2012.
2. Ελαφρά οχήματα Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,20μ από 2€ μέχρι 30-9-2012 στα 2,40€ από 1-10-2012.
3. Φορτηγά, λεωφορεία & άλλα οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοκτόνησε 55χρονος ταξιτζής στη λίμνη των Ιωαννίνων

Στα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων «βούτηξε» για να δώσει τέλος στη ζωή του ένας άνδρας ηλικίας από 40 έως 50χρονων πριν μερικά λεπτά. Συμφώνα με τις πρώτες πληροφορίες τον αυτόχειρα είδαν δυο περαστικοί που αθλούνταν στην περιοχή Παραλιμνίου στα Ναυτάκια να πέφτει στο νερό από την προβλήτα και να μην αναβαίνει ξανά στην επιφάνεια. Οι αρχές μεταφέρουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία ενώ περιμένουν μελή της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη ώστε οι δύτες να ανασύρουν από το βυθό τον άνδρα.

ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ


Με μία δήλωση- παρέμβαση το Μέγαρο Μαξίμου , δια στόματος Σίμου Κεδίκογλου- έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η υπόθεση με την λίστα του ΣΔΟΕ πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως. Ακολουθεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:
 "Η κυβέρνηση περιμένει από τη Δικαιοσύνη την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών. 
Πρέπει επίσης η Δικαιοσύνη να καταλήξει, όπως άλλωστε επιτάσσει η παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, στο ποιος και από πού έκαναν την παράνομη διαρροή εγγράφων.

Εφαρμογή πρότασης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας στα αλκοολούχα ποτά


Επίκαιρα και επείγοντα θέματα που αφορούν τα αμπελοοινικά είχε την ευκαιρία να συζητήσει κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΟΣΟΕ και το διευθύνοντα σύμβουλο της συνεταιριστικής οργάνωσης ο τομεάρχης αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, κ.Γιώργος Κασαπίδης.
Τόσο η διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης της εμπορίας της φετινής παραγωγής προϊόντων της αμπέλου όσο και η πορεία των ενεργειών για αποζημιώσεις των ζημιών της περυσινής χρονιάς από τον περονόσπορο συζητήθηκαν διεξοδικά.
Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής καταγραφής των δηλώσεων συγκομιδής από τους αμπελουργούς και των δηλώσεων παραγωγής από τους οινοποιούς τονίστηκε ότι δε χωρά άλλη αναβολή.
Επίσης, τόσο η καθιέρωση του ούζου ως πιστοποιημένου προϊόντος ελληνικής σταφύλης όσο και προτάσεις για τον αμπελοοινικό τομέα στη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ τέθηκαν στη συζήτηση.
Ο κ. Κασαπίδης επέδωσε ερώτηση που συνυπέγραψε και ο ίδιος μαζί με άλλα μέλη της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων

Διήμερη επίσκεψη του κ.Μ.Κεφαλογιάννη στην Τουρκία



Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα μεταβεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη, όπου στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κεφαλογιάννης θα μεταβεί στην Άγκυρα, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της κ. Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο του Α.Κ.Ρ. του κόμματος του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τέσσερις ερωτήσεις σχετικά με τις αιτίες που συντηρούν την ακρίβεια στην αγορά


Σχετικά με τις αιτίες που συντηρούν την ακρίβεια στην αγορά, ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης έχει καταθέσει στη Βουλή τέσσερις ερωτήσεις για το εν λόγω ζήτημα.
Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση με θέμα τις ενδοομιλικές συναλλαγές - συνήθη πρακτική ορισμένων πολυεθνικών εταιρειών, που οδηγεί σε πλασματικά υψηλές τιμές στο ράφι - ζητώντας εξηγήσεις γιατί παραμένουν επί χρόνια στα συρτάρια των αρμόδιων υπουργείων οι σχετικοί
Ν 3728/2008 και Ν 3775/2009.
Επίσης κατέθεσε ερώτηση με θέμα την δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων καταναλωτών, εξαιτίας των εισοδηματικών τους περικοπών σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια που επικρατεί στην αγορά.
Περαιτέρω κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, όπως οι εναρμονισμένες συναλλαγές και η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ως βασικές αιτίες της ακρίβειας.
Τέλος ο κ. Μιχελάκης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ


Η ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ και η προετοιμασία των Δήμων της χώρας για την επόμενη προγραμματική περίοδο συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Κωστής
Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ.Γιώργος Γιαννούσης με τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη και τη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να ληφθούν όλα τα πρόσφορα μέτρα προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι ήδη ενταγμένα ή μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα, προκειμένου αφενός να επιταχυνθούν τα έργα και αφετέρου να αυξηθεί η
απορροφητικότητα των Κοινοτικών κονδυλίων.
Συζητήθηκε επίσης η προετοιμασία των Δήμων για το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (2014-2020) δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ κατά την επόμενη περίοδο θα δοθεί έμφαση σε τομείς όπως η έρευνα - τεχνολογία, η πληροφορική, η επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον, κλπ. και λιγότερο στις κλασικές υποδομές.
Για την επίτευξη αυτών των δύο στόχων συμφωνήθηκε

Αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

<<Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Μακαριώτατος με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, συζητήσαμε σήμερα για την αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όλη την επικράτεια.
Κάναμε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων. Και αυτό που είναι σαφές από τη συνάντηση μας είναι ότι η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας θα είναι χρήσιμη και στην Εκκλησία και στην πολιτεία.
Στην πολιτεία διότι θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Στην Εκκλησία διότι θα ενισχύσει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος που ειδικά αυτή την περίοδο είναι διπλά χρήσιμο>>, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Κωστής Χατζηδάκης, μετά την συνάντηση που είχε χθες με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.Ιερώνυμο.
Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος δήλωσε: <<Συμφωνώ απολύτως σε όσα είπε ο κ. υπουργός. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Απλώς να υπογραμμίσω

«Οι πιθανές ημερομηνίες για την ψήφιση στη Βουλή»

Αυτήν την φορά οι τρεις αρχηγοί εισήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου , γνωρίζοντας ότι ο χρόνος έχει λήξει. Γι αυτό και αποφάσισαν απλώς να εκμεταλλευτούν τις… καθυστερήσεις. Δηλαδή, για το πότε θα πάνε τα μέτρα για να ψηφιστούν στη Βουλή. Ενώ μέχρι χθες πίεζαν για ψήφιση των μέτρων πριν από την 8η Οκτωβρίου, τώρα δεν αποκλείεται τα μέτρα να πάνε στη Βουλή ως «πακέτο» συνολικής συμφωνίας, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να πάμε και μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Δηλαδή, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και της ΔΗΜ. ΑΡ, Φώτης Κουβέλης είναι ότι η μετακίνηση προς τα πίσω της ψηφοφορίας είναι απαραίτητη για να γίνουν «δυνατές διαπραγματεύσεις» τόσο για την επιμήκυνση (το σχέδιο δύο +δύο που είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», αλλά και να γίνει δεκτή η ρήτρα διπλής όψεως για επίτευξη των στόχων και αντικατάστασης των μέτρων. Στη χθεσινή συνάντηση ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να «κλειδώσει» τη συμφωνία για τα μέτρα με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους. 
Γι αυτό και ξεκαθάρισε τρία βασικά ζητήματα: 
-1. Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο. Εκείνο

Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό οδηγού οχήματος που μετέφερε 186 κιλά κάνναβης.

Χθες (27-9-2012) το μεσημέρι, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας αλλοδαπού, να κινείται ύποπτα. 
Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο του οχήματος, ο οδηγός δεν σταμάτησε, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά αφού διένυσε μερικά χιλιόμετρα, εγκατέλειψε το όχημα σε δύσβατη αγροτική περιοχή στο δημοτικό διαμέρισμα της Σαγιάδας Θεσπρωτίας και τράπηκε σε φυγή. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκατόν εβδομήντα (170) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους -186,196- κιλών. 
Οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας του οδηγού του οχήματος, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, συνεχίζονται. 
Τις Αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. 




Δήλωση Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για τις λίστες του ΣΔΟΕ


Σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, γίνεται αναφορά σε λίστα με ονόματα πολιτικών προσώπων, τα οποία, ύστερα από καταγγελίες, ελέγχονται για την περιουσιακή τους κατάσταση από το Σ.Δ.Ο.Ε..
Ορισμένα εκ των Μ.Μ.Ε. αναφέρουν και το όνομά μου. Για το θέμα αυτό δεν έχω καμία ενημέρωση. Εκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι πέρυσι και ύστερα από «ανώνυμη καταγγελία» που έγινε την προεκλογική περίοδο του 2010, μου ζητήθηκαν πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και λοιπών συγγενικών προσώπων, τα οποία προσκόμισα, ακολούθησε έρευνα από το Σ.Δ.Ο.Ε., χωρίς έκτοτε να έχω την παραμικρή όχληση.
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι οι έλεγχοι σε πολιτικά πρόσωπα είναι επιβεβλημένοι να γίνονται και να ολοκληρώνονται με ταχύτητα ώστε να μη διασύρονται άδικα όσοι κινούνται με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια στον πολιτικό τους βίο. 

Δήλωση Μπέζα για την εμπλοκή του ονόματός του στις λίστες του ΣΔΟΕ

«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης ότι το όνομά μου συμπεριλαμβάνεται σε μία από τις υποτιθέμενες λίστες που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες και αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ή άλλες αρχές.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι σήμερα δε γνωρίζω το παραμικρό, ούτε για την υποτιθέμενη καταγγελία εναντίον μου, ούτε για τον έλεγχο που μου έγινε ή βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πάντως, αν υπήρξε καταγγελία, καλώς διενεργήθηκε ή διενεργείται έλεγχος από τα αρμόδια όργανα, γιατί τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να ελέγχονται. Άλλωστε, καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται. Αυτό νομίζω το έχω αποδείξει και στο παρελθόν.
Τα ελεγκτικά όργανα όμως, θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν και τα αποτελέσματα των ελέγχων. Όσο δεν το κάνουν, αφήνουν απλά τα χλωρά να καίγονται μαζί με τα ξερά».

Συμφωνία των «3» στους βασικούς άξονες του πακέτου

 Σε συμφωνία γύρω από τους βασικούς άξονες του πακέτου κατέληξαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι ύστερα από την διάρκειας 2,5 ωρών σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Πλέον, τα μέτρα αφού συμφωνηθούν με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα και συζητηθούν με τους εταίρους στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, θα ψηφιστούν πιθανότατα αμέσως μετά έτσι ώστε ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο Κορυφής για να διεκδικηθεί η επιμήκυνση με ψηφισμένα τα μέτρα. Τα μέτρα που θα ψηφιστούν θα είναι περίπου το 80 - 85% και τα υπόλοιπα θα επιδιψχθεί να απλωθούν σε βάθος τετραετίας. 
«Υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες. Υπάρχουν ωστόσο σημεία που βρίσκονται σε εκκρεμότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, προσθέτοντας ότι επιμένει στη ρήτρα αντικαταστασης μέτρων και ότι «θα αναζητηθεί η επιμήκυνση της προσαρμογής». 
«Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινάει αυτές τις ημέρες. Η συνολική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα έτσι ώστε όταν κληθεί η Βουλή να εγκρίνει τα μέτρα, αυτά να είναι ενταγμένα μέσα σε ένα συγκεκριμένο και γενικότερο πλαίσιο που θα αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», είπε επίσης ο

Το'πε και το'κανε ο Μεϊμαράκης- Στη δημοσιότητα έδωσε τα πόθεν έσχες


Στη δημοσιότητα έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το έτος 1989 έως και το 2011, όπως ειχε προαναγγείλει εντός της ημέρας. Με την κίνηση αυτή ο κ .Μεϊμαράκης επιχειρεί να ρίξει φως σε όλες τις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης καθ' όλη την διάρκεια της πολιτικής του ζωής, ώστε να αντικρούσει τις καταγγελίες για εμπλοκή στην υπόθεση με τις αγοραπωλησίες ακινήτων και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Από το περιεχόμενό τους, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στις δηλώσεις του σημερινού προέδρου της Βουλής από το 1989 - έτος κατά το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης ήταν για πρώτη φορά υπόχρεος κατάθεσης πόθεν έσχες ως βουλευτής - έως και το 2011, τα περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα και καταθέσεις) δικαιολογούνται τόσο από τα έσοδά του όσο και από κληρονομιά των γονέων του ιδίου και της συζύγου του.

«Περιμένω και από τον κ. Χατζηνικολάου να κάνει το ίδιο. Αν έχει την προσωπική ευθιξία ο κ. Χατζηνικολάου θα πράξει ανάλογα και ως προς τα πόθεν έσχες όσο και με την

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μεϊμαράκης: Εγώ ανοίγω πόθεν έσχες και λογαριασμούς- Να κάνει το ίδιο και ο Χαζηνικολάου


Αγριεύει η αντιπαράθεση μεταξύ του υπό αναστολή προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον δημοσιογράφο - εκδότη της εφημερίδας Real News Νίκο Χατζηνικολάου.
Σήμερα, ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες της Βουλής να δοθούν στη δημοσιότητα αναδρομικά από το 1981 όλες οι δηλώσεις Πόθεν Εσχες που έχει καταθέσει στο Κοινοβούλιο. Το ίδιο, συμπλήρωσε, ελπίζω να έχει την ευθιξία να κάνει και ο κ. Χατζηνικολάου.
Ακόμη είπε ότι σε συνεννόηση με τους νομικούς του συμβούλους θα δώσει εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί σε όλη τη γη. Και επανέλαβε: Το ίδιο ελπίζω να κάνει και ο κ. Χατζηνικολάου.

KONTΡΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Οι δύο «σιδηρές» κυρίες της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκονται σε πορεία αντιπαράθεσης για το ελληνικό χρέος. Η Αγκελα Μέρκελ διαφωνεί με την Κριστίν Λαγκάρντ η οποία επιθυμεί και νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέος, ώστε... 
αυτό να καταστεί βιώσιμο, όπως υποστηρίζει το ΔΝΤ. Μετά τη συνάντηση στο Βερολίνο δεν έγιναν δηλώσεις όπως είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Φ. Ζάιμπερτ. Όμως, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ελληνικές κυβερνητικές πηγές, επισήμανε τις εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ΕΕ και ΔΝΤ, με αφετηρία την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες επισήμαναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο «ισχυρών» κυριών διεξήχθησαν με καταγεγραμμένη την πρόθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, στο οποίο δεν συναινεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το Reuters, οι Βρυξέλλες ανθίστανται στις πιέσεις του ΔΝΤ για νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας, καθώς στο εσωτερικό των χωρών τους διευρύνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με τα πακέτα διάσωσης που ήδη έχουν καταβληθεί. Και το μέτωπο παραμένει ανοιχτό καθώς δεν έχουν ληφθεί κρίσιμες αποφάσεις για την Ισπανία, στην πρώτη

Περίεργες κινήσεις...


"Χθες"...
Μετά από μια  φιλική κουβέντα του δημοσιογράφου με τον τότε πρωθυπουργό, κ. Κ. Καραμανλή, τον δυσφήμησε, ο δημοσιογράφος, και τον πρόβαλε, σαν κουρασμένο-τεμπέλη,  (ενώ του είχε αναφέρει, ότι κουράστηκε  από τα γεγονότα και τα γύρο λαμόγια) 
Έτσι ξεκίνησε η αποδόμηση της τότε κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, σε μια δύσκολη καμπή της χωράς 
Σήμερα...
Τώρα μη έχοντας τίποτα κακό, για τον Αντ. Σαμαρά και με επιδεικτική 
απομόνωση του δημοσιογράφου,πρώην ΜΑΚΙτη συναγωνιστή, από τον πρωθυπουργό, (σε φιλικό επίπεδο) τον χτυπάει περιφερειακάπισώπλατα και μάλιστα πάλη στην ποιο κρίσιμη στιγμή της χώρας μας. 
Και όλα αυτά;
....λίγες μέρες  λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη προσπάθεια του Πρωθυπουργού αποκατάστασης των σχέσεων της Ελλάδος με την υπόλοιπη Ευρώπη και δη της Γερμανίας μετά την δυσφήμηση Παπανδρέου.... πριν την έκθεση του ΔΝΤ, λίγες μέρες πριν τα τελευταία σκληρά μέτρα που θα ανακοινωθούν με αποτέλεσμα την απορρόφηση μεγάλου "πακέτου" που θα κρατήσει την χώρα για ένα πολύ ικανό διάστημα ζωντανή, (έως ότου, αρχίσει, η ανάπτυξη), έρχεται ξανά το χτύπημα του δημοσιογράφου.
Περίεργες κινήσεις. Ύποπτες, η αφελείς ;

Παρενόχληση του έργου της FRONTEX από την τουρκική ακτοφυλακή



Σε από κοινού κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησαν η επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο Ε.Κ. κα Μ. Γιαννάκου και ο ευρωβουλευτής της παράταξης, κ. Γ. Παπανικολάου, γνωστοποιούν στην Ευρ. Επιτροπή το επεισόδιο που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης μεταξύ των δυνάμεων της FRONTEX και του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος από την μία πλευρά, και της τουρκικής ακτοφυλακής από την άλλη, και καλούν την Κομισιόν να λάβει ξεκάθαρη θέση. Συγκεκριμένα, στην ερώτησή τους οι Έλληνες ευρωβουλευτές αναφέρουν: «Τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου 2012, σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε, μέσω ασυρμάτου, σλοβενικό σκάφος της διεθνούς δύναμης φύλαξης συνόρων FRONTEX, το οποίο επιχειρούσε στην περιοχή για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών εισόδων στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής κάλεσε τον κυβερνήτη του σκάφους της FRONTEX να απομακρυνθεί από την περιοχή. Ο κυβερνήτης, ωστόσο, του σκάφους της FRONTEX, δεν υπάκουσε καθώς επιχειρούσε σε ελληνικά θαλάσσια ύδατα. Την ίδια στιγμή, σκάφος του λιμενικού της Ελλάδας, το οποίο εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2012», έφτασε στο σημείο, υπενθυμίζοντας στο τουρκικό σκάφος ότι η FRONTEX

Συναντήσεις με αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τα μεγάλα έργα


Ενημερωτικές συναντήσεις με αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την πορεία των μεγάλων έργων υποδομής είχαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός κ.Σταύρος Καλογιάννης.
Στις συναντήσεις παρουσιάστηκε η στρατηγική του υπουργείου για την επανεκκίνηση των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις σε σειρά έργων, στα οποία περιλαμβάνονται το μετρό Θεσσαλονίκης, το λιμάνι Ηγουμενίτσας, η ζεύξη Ακτίου – Αμβρακίας, τα αεροδρόμια Χανίων, Καστελλίου, Σητείας, έργα του ΟΣΕ, κ.α.
Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι βουλευτές

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο Αβραμόπουλος

Με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μάλιστα φωτογραφήθηκε κι επισήμως μαζί τους. 
Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και συναντήθηκε με το προεδρικό ζεύγος κατά την καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσαν Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται τα τουρκικά σήριαλ

Την καταπληκτική καταγγελία ότι με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γυρίζονται κάποιες πολύ γνωστές τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, που στη συνέχεια πλημμυρίζουν κάποιες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έκανε η βρετανίδα βουλευτής του βρετανικού συντηρητικού κόμματος, Pauline Latham. Μάλιστα η είδηση αυτής της καταγγελίας προκάλεσε τόσο μεγάλη αίσθηση, που πέρασε και στον τουρκικό τύπο, με αποκλειστικό δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας, Μιλιέτ.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η βρετανίδα βουλευτής κατήγγειλε ότι μεγάλο μέρος της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, που ανέρχεται στο ποσό των 620 εκατομμυρίων αγγλικών Στερλινών, πηγαίνει στην ταχέως αναπτυσσόμενη τηλεοπτική βιομηχανία της Τουρκίας και στην παραγωγή διαφόρων τηλεοπτικών σήριαλ, που έχουν πλημμυρίσει τα τελευταία χρόνια τα μεγάλα ελληνικά κανάλια.
Το θέμα μάλιστα πήρε μεγάλη έκταση αναγκάζοντας την ίδια την υπουργό Ανάπτυξης της Βρετανίας, Justine Greening, να διατάξει έρευνα για το πως διοχετεύετε η οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία στην παραγωγή τουρκικών τηλεοπτικών σειρών.
Να σημειώσουμε ότι ορισμένα από αυτά τα σήριαλ έχουν εξοργίσει τους βρετανούς γιατί αναφέρονται στην παρουσία του βρετανικού στρατού στην Κωνσταντινούπολη, την περίοδο 1919-1922, με εξευτελιστικούς τρόπους που καταρρακώνουν την

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΔΩΝΙΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Σήμερα (27-09-2012) το πρωί στο 60o χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 77χρονης ημεδαπής συνοδηγού του οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού. 
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Πρωθυπουργικό διάγγελμα;

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού υπάρχει η σκέψη να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό ο Αντώνης Σαμαράς, πριν και όχι μετά την ψήφιση των μέτρων. Ο κύβος δεν έχει ακόμη ριφθεί, αλλά ενισχύεται διαρκώς η εκτίμηση ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να εξηγήσει την κρισιμότητα της συγκυρίας και τον κυβερνητικό σχεδιασμό και να το κάνει λίγο πριν έρθει η ώρα να μιλήσουν οι βουλευτές. Μια τέτοια κίνηση , εκτιμάται ότι θα βοηθήσει και στην κυβερνητική συνοχή και στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ του πακέτου.

«Συμφωνία για τα μέτρα 11,5 δις ευρώ»

Σε συμφωνία όσον αφορά το πακέτο των μέτρων των 11,5 δις, φαίνεται να καταλήγουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί στη συνάντησή τους το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα μέτρα κλείδωσαν την τελευταία ουσιαστικά στιγμή το βράδυ της Τρίτης και με τα χρονικά περιθώρια να είναι ασφυκτικά, καθώς η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 8 του μηνός στις Βρυξέλλες, έτσι ΄ώστε να προχωρήσει και η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ. Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο με συνεχείς επαφές και τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του οικονομικού επιτελείου, της Τρόικας, του Μεγάρου Μαξίμου και των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Το πρωί της Τρίτης στη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον Μπομπ Τράα επήλθε η πρώτη συμφωνία, με τον εκπρόσωπο της Τρόικας να παίρνει τηλέφωνο τους προϊσταμένους του που βρίσκονται στο εξωτερικό και να λαμβάνει το πράσινο φως. Το μεσημέρι στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο κλείδωσε

Νέο λαβράκι Λυκουρέντζου με γιατρό!

Αυτό κι αν είναι από τα ανήκουστα. Ψάχνοντας ο Λυκουρέντζος να βγάλει άκρη στο χάος του ΕΣΥ που θέλει οπωσδήποτε να αναμορφώσει και να θέσει σε νέες βάσεις , εντόπισε γιατρό ο οποίος σε διάστημα ενός μηνός συνταγογράφησε φάρμακα αξίας 120.000 ευρώ εκ των οποίων το 64% αυτών εκτελέστηκε από ένα συγκεκριμένο φαρμακείο! Μόνο τυχαία και συγκυριακή δεν είναι λοιπόν η μηνιαία κοστολόγηση 300 εκατ ευρώ σε φάρμακα. Άλλωστε πριν από λίγες εβδομάδες είχε αποκαλύψει και τα μαϊμού επιδόματα τυφλότητας που δίδονται στη Ζάκυνθο και επειδή κανείς δεν ευαισθητοποιούνταν από τις ιατρικές αρχές , ο υπουργός Υγείας παρενέβη προσωπικά ζητώντας την άσκηση πειθαρχικών διώξεων.

Διαμαρτυρία Γιαννάκου, Παπανικολάου για τις τουρκικές προκλήσεις


Παρέμβαση στην Κομισιόν της επικεφαλής της Κ.Ο. της Ν.Δ. στο Ε.Κ. κα. Μ. Γιαννάκου και του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου για το περιστατικό παρενόχλησης του έργου της  FRONTEX από την τουρκική ακτοφυλακή
Σε από κοινού κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησαν η επικεφαλής της Κ.Ο. της Ν.Δ. στο Ε.Κ. κα. Μ. Γιαννάκου και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου την Τετάρτη, γνωστοποιούν στην Ευρ. Επιτροπή το επεισόδιο που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης μεταξύ των δυνάμεων της FRONTEX και του ελληνικού λιμενικού σώματος από την μία πλευρά, και της τουρκικής ακτοφυλακής από την άλλη, και καλούν την Κομισιόν να λάβει ξεκάθαρη θέση.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή τους οι Έλληνες ευρωβουλευτές αναφέρουν:
«Τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου 2012, σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε, μέσω ασυρμάτου, σλοβενικό σκάφος της διεθνούς δύναμης φύλαξης συνόρων FRONTEX, το οποίο επιχειρούσε στην περιοχή για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών εισόδων στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής κάλεσε τον κυβερνήτη του σκάφους της FRONTEX να απομακρυνθεί από την περιοχή. Ο κυβερνήτης

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Με μεγάλη συμμετοχή οι πορείες στα Γιάννινα

H πορεία του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκε προς την 28ης Οκτωβρίου και κατόπιν στην κεντρική πλατεία, ενώ η πορεία του ΕΚΙ κατέληξε στην Περιφέρεια, όπου οι συγκεντρωμένοι έκαψαν "αναπαράσταση" της τρικομματικής κυβέρνησης.

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη.
Του αγωνιστή, που πάλεψε για την επιστροφή της Δημοκρατίας στον Tόπο που τη γέννησε.
Του πολιτικού, που πρωτοστάτησε στην ποιοτική αναβάθμιση του Δημοκρατικού Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος. Αλλά και στην εθνική συμφιλίωση, τη συνεννόηση, τη σύνθεση, τη συναίνεση στα μεγάλα και τα σπουδαία.
Του ανθρώπου, που δίδαξε ότι η αξία και η ποιότητα της Δημοκρατίας, βρίσκονται πάντα μακριά από άκρα και ακρότητες. Που, κέρδισε με το ήθος και την προσφορά του, το σεβασμό όλων των Ελλήνων. Και που σφράγισε, με το ίδιο του το αίμα, πολιτικές παρακαταθήκες, ενότητας και αγώνα».

Σχέδια ανωμαλίας δεν αντέχει ο τόπος και δεν θα περάσουν



«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει “σκληρή στρατηγική”, “λαϊκή αυτοοργάνωση” και “αγώνα ανατροπής”. Από τη μια αντιγράφει πρακτικές άκρων και ακροτήτων και από την άλλη διαμαρτύρεται γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται τα παιχνίδια του. Η Δημοκρατία έχει δύναμη και αντιστέκεται.
Σχέδια ανωμαλίας δεν αντέχει ο τόπος και δεν θα περάσουν. Οι πολίτες είναι πολύ πιο ώριμοι απ’ όσο νομίζουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο  γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στην πολιτική απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στα Ιωάννινα

1. Συνελήφθη, χθες (25-09-2012) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη). 
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 31χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (7) γραμμαρίων. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 
2. Συνελήφθη, χθες (25-09-2012) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη). 
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 31χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης,

Απεργούν και οι.....πολιτικοί!!

Γενική απεργία σήμερα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά των νέων μέτρων που έρχονται και βρήκαν την ευκαιρία και οι βουλευτές να … απεργήσουν. Μαζί με τους πολίτες που τους περιμένουν περικοπές και απολύσεις κατέβηκαν προς διαμαρτυρία και οι … πολιτικοί. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ, αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στριμώχτηκαν με τους απεργούς για να εκφράσουν την … συμπάθειά τους.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την Πανελλήνια Ομοσπονδία εθελοντών Αιμοδοτών

Σταθμό στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, έκανε, η 10η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, στην οποία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και η Τράπεζα Αίματος της Νέας Δημοκρατίας. 
Κατά τη σύντομη τελετή, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Κατάθεση ψυχής, ανάληψη ζωής. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής λαμπαδηδρομίας. Στις δύσκολες περιόδους που ζούμε, σήμερα, στην Πατρίδα μας, η σημασία του εθελοντισμού έχει ιδιαίτερη αξία. 
Το τμήμα της Νέας Δημοκρατίας για την Αιμοδοσία και τον Εθελοντισμό, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού και Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Νέα Δημοκρατία. Καλωσορίζουμε τους λαμπαδηδρόμους και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιμοδοτών. Η Νέα Δημοκρατία, η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια». 
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Είμαστε ευτυχείς που και φέτος, μας υποδέχεται η Νέα Δημοκρατία

«Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει το πακέτο των 11, 5 δις»

Την ύστατη προσπάθεια να μην πέσει το μεγάλο βάρος των μέτρων των 11,5 δις, στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά στα πιο υψηλά εισοδήματα κάνει η κυβέρνηση. Η ολοκλήρωση του παζλ του πακέτου των «δύσκολων, αλλά αναπόφευκτων» αποφάσεων θα πρέπει να επιλυθεί μέχρι την Παρασκευή, ενώ αύριο θα γίνει μάλλον, η νέα – ίσως τελική- σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να κλειδώσουν τα μέτρα. Η ελληνική πλευρά θα ήθελε να τελειώσουν τα πάντα μέχρι την συνεδρίαση του euro working group που είναι ουσιαστικά μια προσυνεδρίαση του Eurogroup, προγραμματισμένη για το τέλος της εβδομάδας. Η παρατεταμένη ανασφάλεια κάνει κακό, εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Το συγκεκριμένο πακέτο, ομολογούν, θα φέρει ύφεση, όμως ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, λένε, θα φέρει η έλλειψη των 31 δις που είναι η επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα, καθώς ο κίνδυνος να μην την πάρουμε δεν έχει ακόμα εκλείψει. Για τις λεπτομέρειες που έχουν απομείνει, το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή, μέσω τηλεδιασκέψεων, με την τρόικα η οποία θα επιστρέψει την Κυριακή στην Αθήνα , προκειμένου να ολοκληρωθεί η κρίσιμη έκθεση για την ελληνική οικονομία.  
ΣΕ διαρκή ενημέρωση είναι και ο πρωθυπουργός, ο οποίος, παράλληλα, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, προκειμένου να εξευρεθούν τα 2 δις που ήταν η διαφορά με τους εκπροσώπους των δανειστών. Χθες το βράδυ, το

Καθολική απογραφή-με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας- όλων των συνταξιούχων του ΟΓΑ

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στην αγορά εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης αποφάσισε την καθολική απογραφή-με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας- όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ (πολυτεκνικά επιδόματα, συντάξεις, συντάξεις ανασφαλίστων και υπερήλικων). 
Η διαδικασία της απογραφής θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου και θα λήξει την 30η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους και οι τεχνικές λεπτομέρειες (όπως καταγραφή ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κ.α) για τη διαδικασία θα γίνουν γνωστές με εγκύκλιο που θα εκδώσει ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Παναγιώτης Πέτρουλας. Όσοι δεν πάρουν μέρος στη διαδικασία της απογραφής, θα γίνεται αυτόματα διακοπή της καταβολής σύνταξης ή οποιασδήποτε παροχής τους.  
Για το συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην εξής δήλωση:  
“Η αποκατάσταση της νομιμότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά και όλη την Κυβέρνηση. Μετά

Τσεκούρι 40% στους φοροφυγάδες


Aντιμέτωποι με φόρο έως και 40% στη διαφορά καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων αναμένεται να βρεθούν σύντομα όσοι φορολογούμενοι έχουν στην τράπεζα ή έβγαλαν στο εξωτερικό περισσότερα από όσα δήλωσαν στην εφορία.
Σύμφωνα με τα Νέα, ετοιμάζεται πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία θα επιβληθεί φόρος στη διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στα ποσά των εμβασμάτων εξωτερικού ή στο ύψος των καταθέσεων εσωτερικού και στα δεδομένα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 2000 έως σήμερα.
Προϋπόθεση για να επιβληθεί ο φόρος, βέβαια, είναι αφενός το υπουργείο Οικονομικών να έχει στη διάθεσή του τον πλήρη κατάλογο των φορολογουμένων οι οποίοι είτε έβγαλαν στο εξωτερικό, είτε διαθέτουν σε τραπεζικές καταθέσεις εντός Ελλάδας ποσά τα οποία υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Τι αλλάζει στη φορολογία


Με μείωση των φορολογικών βαρών σε μισθωτούς και συνταξιούχους μέσω της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης επιχειρεί η κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις επώδυνες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που θα περιλαμβάνει το «πακέτο» μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ.
Το φορολογικό «πακέτο» που αναμένεται να αποφέρει «καθαρά» έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ στη διετία 2013-2014 «κλείδωσε» στη χθεσινή σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρη.
Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τους κ.κ. Ευαγ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ελαφρυνθούν φορολογικά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, να μην υπάρξουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους αγρότες και να αλλάξει

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ...


Kορυφώνονται σήμερα, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων, ενόψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου των μέτρων, με την 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και η... 
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ). Το απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί, στις 11.00 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι απήργησαν την Δευτέρα, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευσης μαθητών οικονομικά αδύναμων οικογενειών Π.Ε. Ιωαννίνων



Μετά τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Ιωαννιτών, Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων, της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Ιωαννίνων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2012 – 2013 στο πρόγραμμα δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης.
Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Π.Ε. Ιωαννίνων και δεν παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστήρια και Κέντρα ξένων γλωσσών.
Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Επικυρωμένη φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2012 , αντίγραφο φορολογικής δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ. ή εκτύπωση μέσω TAXIS ,

Είναι πατριωτικό μας καθήκον να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας

«Στη δεδομένη στιγμή, καλούμαστε να κάνουμε σε λίγους μήνες, όσα δεν έγιναν σε δεκαετίες. Η πατρίδα μας βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, τη μεγαλύτερη στη μετεμφυλιακή της ιστορία. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν υποβληθεί σε τεράστιες θυσίες. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μια μάχη για να μη γυρίσουμε δεκαετίες πίσω. Δίνουμε μια μάχη για την Ελλάδα. Για τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας. Και αυτό μας αφορά όλους: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, φορείς, εργαζόμενους και φυσικά τον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι πατριωτικό μας καθήκον να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Με ενότητα και υπευθυνότητα. Γιατί κανείς δεν πρέπει να νομίζει πως μπορεί να δομήσει την πολιτική του επιτυχία, πάνω στα συντρίμμια μιας εθνικής καταστροφής. Και κανείς δεν πρέπει να ελπίζει πως μπορεί να δομήσει τη μικρή προσωπική του ευτυχία, εντός μιας κοινωνίας σε κρίση. Καθένας πρέπει να συνεισφέρει ό,τι του αναλογεί σε αυτόν τον αγώνα, χωρίς υπεκφυγές. Μονάχα ενωμένοι θα νικήσουμε.
Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να κάνουμε τρία βήματα: πρώτον, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα, δεύτερον, να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα και τρίτον, να προχωρήσουμε άμεσα όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές», είπε ο υπουργός υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ.Κωστής Χατζηδάκης στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ και υπογράμμισε: «Επομένως αρχικά, η Ελλάδα πρέπει να φύγει