Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Καχριμάνης προς Παπούλια:"Οι Ηπειρώτες, είναι υπερήφανοι, για την καθοριστική συμβολή σας στην προσπάθεια της εθνικής ανόρθωσης"


ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ
Εξοχότατε Πρόεδρε, 
 Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Ηπείρου από τον Τουρκικό ζυγό. 
 Είναι ξεχωριστή τιμή για την Ήπειρο, το γεγονός ότι η  επέτειος των 100 χρόνων συνοδεύεται με τη δική σας θητεία στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της πατρίδας μας. 
 Στα εκατό χρόνια ελευθερίας της η άγονη γεωγραφικά Ήπειρος προσέφερε ανθρώπινο, επιστημονικό, πολιτικό δυναμικό, που με την παρουσία και τη δράση του, συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. 
 Βαρύ ήταν το τίμημα που πλήρωσε στο πεδίο των Εθνικών Αγώνων, χωρίς μέχρι και σήμερα να  της αποδοθούν αυτά που δικαιούται. Έγιναν και γίνονται σημαντικά βήματα, αλλά δεν παύουν κάποιες δυνάμεις του κέντρου να αγνοούν ή να επιδιώκουν να περιθωριοποιήσουν την ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα την Ηπειρωτική, μειώνοντας  και καταργώντας υπηρεσίες, δομές,  αδιαφορώντας στην επίλυση δικαίων αιτημάτων μας.  
 Οι πρωταγωνιστές  των Εθνικών Αγώνων και ιδιαίτερα του 1912-1913 που οδήγησαν στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων, είχαν υψηλή συναίσθηση του χρέους τους. Παραμέρισαν προσωπικές, οικονομικές και πολιτικές διαφορές, έβαλαν
υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον. Η νικηφόρα έκβαση των μαχών στηρίχτηκε  στη μεθοδικότητα, την αποφασιστικότητα, την εθνική ενότητα, στην εμπνευσμένη πολιτική ηγεσία, προπάντων δε  στην αυτοθυσία των ελλήνων στρατιωτών και των εθελοντών που είχαν σπεύσει από κάθε γωνιά της ελεύθερης Ελλάδος.
 Συμπεριφορές και αξίες οι οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες  στο νέο ιστορικό σταθμό που ξεκινά σήμερα για την Ήπειρο,   κατά τον οποίο πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστεί   η οικονομική, κοινωνική, ανθρωπιστική κρίση. 
 Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν.  Εγγύηση  για την ομαλότητα και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αποτελεί για μας, η δική σας, καταλυτική και νηφάλια, παρουσία. 
 Η Ήπειρος, οι Ηπειρώτες,  είναι υπερήφανοι, για την παρουσία και την καθοριστική συμβολή σας στην τιτάνια προσπάθεια της εθνικής ανόρθωσης. 
 Να γνωρίζετε ότι οι ευχές μας σας συνοδεύουν. 

*  Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα καλάθι Ηπειρωτικών προϊόντων. «Οι Ηπειρώτες δεν θέλουμε να είμαστε μια καταναλωτική, αλλά μια παραγωγική κοινωνία,  αξιοποιώντας τα  πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Θα σας παραδώσαμε ένα καλάθι από τοπικά προϊόντα Π.Ο.Π. για να δείξουμε ότι σε αυτό τον άγονο τόπο παράγονται προϊόντα ποιότητας, τα οποία έχουν μεγάλη αναγνώριση στο εξωτερικό. Είναι συμβολικό το δώρο γιατί γνωρίζουμε πόσο έχετε στηρίξει όλες αυτές τις προσπάθειες που έγιναν και σήμερα πρέπει ξανά από τον παραγωγικό τομέα να ξεκινήσουμε και να δώσουμε μια άλλη ελπίδα σε όλους τους Ηπειρώτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου