Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ιστορική επίσκεψη Oλάντ στην Αθήνα της κρίσης


Η επίσκεψη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα δεν αναμένεται να έχει θεαματικά αποτελέσματα έχει ωστόσο ιστορική σημασία για την Ελλάδα της κρίσης. Συνοδευόμενος μόνον από τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ Καζνέβ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
 Ο κ. Ολάντ που δεν θα συναντηθεί σίγουρα με τον Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να παράσχει δημόσια στήριξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.
 Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να θέσει στον Γάλλο πρόεδρο τα ζητήματα του λάθους πολλαπλασιαστή, της λαθρομετανάστευσης και της ανεργίας που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και για τη Γαλλία.
  Από την πλευρά του, ο κ. Ολάντ, όπως άλλωστε είχε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν και ο προκάτοχός του Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να θέσει το θέμα
της αγοράς από την Ελλάδα των έξι φρεγατών FREMM που εκκρεμεί λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ολάντ κομίζει νέα πρόταση για την απόκτηση των φρεγατών με μια μέθοδο leasing που θα μετακυλίσει την πληρωμή στο μέλλον.
 Παράλληλα, ο κ. Ολάντ αναμένεται να εκφράσει το... έντονο ενδιαφέρον της γαλλικής Total για τις έρευνες υδρογονανθράκων που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον εντός της ελληνική ΑΟΖ.
 Δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά έχουν κληθεί να υποδεχθούν τον Ολάντ οι Γιάννης Στουρνάρας, Κωστής Χατζηδάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ολγα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός Τουρισμού θα υπογράψει με τη Γαλλίδα ομόλογό της συμφωνία στον τομέα του Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου