Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμάκιο της Υ.Α.Σ. εξετάζει τις ζημιές από τις θεομηνίες στην Π.Ε. Πρέβεζας


Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων,  συνοδευόμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, από χθες επισκέπτεται και εξετάζει περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας, που  υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που άρχισαν να εκδηλώνονται από τον περασμένο Δεκέμβριο. Η επίσκεψη του Κλιμακίου γίνεται μετά το έγγραφο αίτημα που είχε υποβάλλει στις 4 Δεκεμβρίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννου, και στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για κήρυξη της Π.Ε. σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
 Με δεδομένο ότι στο διάστημα που μεσολάβησε, υπήρξε αρνητική απάντηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη προς τα αρμόδια Υπουργεία, για την χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών, στις οποίες προστέθηκαν και όσες προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, που επίσης εξετάζονται από το κλιμάκιο της Υ.Α.Σ.
 Οι έλεγχοι – που γίνονται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πρέβεζας- αναμένονται να ολοκληρωθούν αύριο και στη συνέχεια η Περιφέρεια
θα επανέλθει προς τα αρμόδια υπουργεία για την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων.
 Επίσης στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας που υπάρχει με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Π.Ε. Πρέβεζας, κλιμάκια του ΙΓΜΕ πραγματοποιούν ελέγχους σε όλες τις περιοχές στις οποίες έχουν εντοπιστεί κατολισθητικά φαινόμενα. 
 Για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο Μύτικα Πρέβεζας, ενημερώθηκε χθες από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, (με την ευκαιρία  επίσκεψής του για κοινωνική υποχρέωση), στον οποίο και έδωσε κατευθύνσεις αντιμετώπισής τους, σε συνεργασία και με την Π.Ε. Πρέβεζας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου