Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Λύση στην ασφάλιση ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχειακών μονάδων


   Λύση στο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν δεκάδες ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων στο νομό Ιωαννίνων και χιλιάδες στο σύνολο της χώρας, με το καθεστώς ασφάλισής τους και τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δίνει το άρθρο 58 «Ασφάλιση ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων», που συμπεριλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου: «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας», του οποίου η διαβούλευση ολοκληρώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2013. 
   Το θέμα είχε αναδείξει η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Άννα Ασημακοπούλου με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  κ. Γιάννη Βρούτση και Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
   Συγκεκριμένα, για το θέμα των οφειλών αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Για όσους, έως την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης, ασφαλίζονταν στον ΟΓΑ, η ασφάλιση παραμένει ισχυρή και δεν αναζητούνται εισφορές από τον ΟΑΕΕ. Αντίστοιχα, η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ
παραμένει ισχυρή και δεν αναζητούνται εισφορές από τον ΟΓΑ». Επιπλέον το Σχέδιο Νόμου, με το ίδιο άρθρο, ρυθμίζει και την ασφάλιση ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων από 6 μέχρι και 10 δωματίων, που είναι παράλληλα εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και οι οποίοι, μετά την ψήφιση του νόμου θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου