Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση Καλογιάννη σε Κασσή για τα δημόσια έργα


Σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση του βουλευτή κ. Κασσή για τα δημόσια έργα, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης έκανε την παρακάτω δήλωση:
Με τους καθυστερημένους σχολιασμούς του, επί της συνεντεύξεως τύπου που έδωσα προ δεκαημέρου, ο βουλευτής κ. Κασσής διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα. 
Προς αποκατάστασης της αλήθειας, αναφέρω τα εξής:
1) Για τις συμβάσεις παραχώρησης, στις οποίες κυριολεκτικά προσπαθούμε να δώσουμε το φιλί της ζωής, καθώς επί δύο σχεδόν χρόνια (μετά το 2010), δεν έγινε απολύτως τίποτα, ο κ. Κασσής μας εγκαλεί, ενώ οφείλει να γνωρίζει την τεράστια δυσκολία των χειρισμών και των διαπραγματεύσεων του Υπουργείου με τους Παραχωρησιούχους, με τις σαράντα και πλέον (!) εμπλεκόμενες Τράπεζες και με τέσσερις Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γνωρίζει καλά ο κ. Κασσής ότι εάν τα έργα δεν είχαν αφεθεί στην τύχη τους, θα βρισκόμασταν
σε πολύ καλύτερο σημείο για την επανεκκίνησή τους. Σε κάθε περίπτωση, τα βήματα που ήδη έχουν γίνει από το Υπουργείο είναι πολύ ουσιαστικά και μόλις δώσουν την οριστική απάντησή τους οι Τράπεζες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα προχωρήσουμε.
Στη Βουλή βεβαίως, όταν κατατεθούν όλες οι σχετικές συμβάσεις παραχώρησης, θα πούμε πολλά περισσότερα.
2) Για τη γέφυρα στο Περιστέρι και για τον κόμβο της Άρτας, αναρωτιέται κανείς γιατί απορεί ο κ. Κασσής. Τόσο εύκολα ξέχασε τις θρασύτατες υποσχέσεις και εξαγγελίες ομοϊδεατών, του πρώην Υπουργών, περί δήθεν ολοκλήρωσης και αυτών των έργων το 2011;
3) Σε ό,τι αφορά τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, ενημερώνουμε τον κ. Κασσή ότι στο Υπουργείο γίνεται, σε αντίθεση με την προηγούμενη τριετία, συστηματική και μεθοδική προεργασία για το έργο. Θα του συστήναμε να μην ανησυχεί και να περιμένει σχετικές ανακοινώσεις.
4) Λησμόνησε όμως ο κ. Κασσής να αναφερθεί σε μία σειρά άλλων θεμάτων του Υπουργείου που αφορούν στα έργα της Ηπείρου, όπως την προώθηση των μελετών του άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα (προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ οι οποίες βρίσκονται υπό ανάθεση), την επανέναρξη των εργασιών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας (σταματημένες επί διετία!), την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας και των Δήμων με έκτακτες ενισχύσεις και πολλές άλλες ενέργειες κατά το τελευταίο επτάμηνο. 
Έχουμε πλήρη επίγνωση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που διέρχεται η χώρα και του πολύ μεγάλου φορτίου που έχουμε αναλάβει. Αυτό που ζητάμε, ακόμα και από συναδέλφους που ενίοτε στηρίζουν την Κυβέρνηση, είναι προτάσεις. Εάν έχουν, ας τις καταθέσουν. 
Εμείς συνεχίζουμε, προσηλωμένοι στο έργο μας, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη του Τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου