Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πανωλεθρία Τσίπρα στη Βουλή για το λάθος του ΔΝΤ


«Καταλαβαίνω την αγωνία σας . Έχετε στριμωχτεί πολύ άσχημα. Από τον πολλαπλασιαστή μου πήγατε στην αιθαλομίχλη» η απάντηση Στουρνάρα
Υψηλοί τόνοι με το «καλημέρα» σήμερα το πρωί στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το λάθος του ΔΝΤ στον πολλαπλασιαστή με τον Αλέξη Τσίπρα πάντως να θυμάται τον ΣΥΡΙΖΑ του 4% και να εμφανίζεται πολύ κατώτερος της θέσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. με μικροπολιτικά επιχειρήματα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι το 2010 ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ προέβλεπε ανάπτυξη 13%, κάτι που διαψεύσθηκε ενώ υποστήριξε ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν έκανε τίποτα για να εκμεταλλευτεί την ομολογία λάθους του ΔΝΤ στον πολλαπλασιαστή. «Όσα είπατε στο Eurogroup μου θύμισαν το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι. Λέμε και καμιά αστειότητα για να περνάει η ώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν θέσατε το θέμα αλλά μιλήσατε για ακαδημαϊκή συζήτηση. Ακαδημαϊκή συζήτηση είναι το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι; Ήταν άστοχη η αναφορά σας. Είναι υπαρκτό το πρόβλημα».
Απαντώντας ο Υπουργός Οικονομικών είπε στον κ. Τσίπρα ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα καθώς αυτό που είπε είναι ότι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι
τσιακαδημαϊκό. "Είπα ότι το θέμα ΔΕΝ είναι ακαδημαϊκό. Γι'αυτό ζήτησα κοινή δήλωση. Δεν την πήρα. Προφανώς γιατί ΔΝΤ-Ε.Ε και ΕΚΤ έχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Φυσικά και θεωρώ σημαντικό το λάθος πολλαπλασιαστή. Έχουν μεγάλο κομμάτι της ευθύνης οι εταίροι μας. Προφανώς ο κ. Ρεν κάνει λάθος αν πιστεύει ότι όλη η ύφεση οφείλεται σε λάθη της Ελλάδας» απάντησε ο κ. Στουρνάρας ενώ είπε ότι στο ΙΟΒΕ είχε προβλέψει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη 17% με προϋπόθεση το άνοιγμα των επαγγελμάτων.
Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι εξακολουθεί να παραμένει αισιόδοξος καθώς τον Ιανουάριο σημειώθηκε συνολικό και όχι απλά πρωτογενές πλεόνασμα παρά την υστέρηση των εσόδων και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων η φορολογίας.
Ακούγοντας πάντως τον κ. Τσίπρα να ζητάει κούρεμα χρέους, να μεταφέρει τη συζήτηση στην αιθαλομίχλη και να παρομοιάζει την σημερινή πραγματικότητα με τον χειμώνα του '50 ο Υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε και αυτός με τη σειρά του προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνω την αγωνία σας . Έχετε στριμωχτεί πολύ άσχημα. Από τον πολλαπλασιαστή μου πήγατε στην αιθαλομίχλη. Προφανώς αισθάνεστε ασφυκτικά ανάμεσα στα στελέχη σας. Επιλέξατε λάθος θέμα για τους επικοινωνιακούς σας τακτικισμούς. Η πολιτική Βαβέλ που σχεδιάσατε ραγίζει σήμερα από το βάρος των ακραίων φωνών των στελεχών σας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου