Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Νέα Δημοκρατία: Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψεύδεται στον ΣΥΡΙΖΑ για τους μισθούς και τις συντάξεις; Να ξεκαθαρίσει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση του


Το γεγονός τους διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει εκ νέου η Νέα Δημοκρατία σχο-λιάζοντας την συνέντευξη του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής και βουλευτή τους αξι-ωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Δραγασάκη, στη ΝΕΤ και στην εκπομπή Άλλη Όψη. Χαρακτηρίζοντας τη συνέντευξη αυτή αποκαλυπτική των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο κ. Δραγασάκης  χαρακτήρισε επί τους ουσίας ψεύτη τον αρχηγό του κ. Τσίπρα, αμφισβητώντας στην πράξη  τις δεσμεύσεις του κόμματός του». Κι αυτό διότι, τους αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τους ΝΔ, ο κ. Δραγασάκης γκρέμισε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακυρώσει με έναν νόμο το Μνη-μόνιο, αποκαθιστώντας κατώτατο μισθό και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και κα-ταργώντας το λεγόμενο “χαράτσι τους ΔΕΗ” και με περισσή ειλικρίνεια και σε τελείως άλλη γραμμή από τις δηλώσεις του αρχηγού του δήλωσε ότι: «Την κατάργηση του “χα-ρατσιού” θα την εξετάσουν μόνον για ορισμένες κατηγορίες πολιτών (π.χ. άνεργοι). Θα ήταν  ανεύθυνο να ισχυριστεί ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης χωρίς να την αντι-καταστήσει με κάτι άλλο… Δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τους συντάξεις στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν 3-4 χρόνια και τέλος ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού». Επισημαίνοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι προφανές πως  ένας τους από τους δύο, είτε ο κ. Τσίπρας που
ισχυρίζεται ότι με έναν νόμο θα επαναφέρει μισθούς- συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα, είτε ο κ. Δραγασάκης λέει ψέματα, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τα «λαλίστατα» όπως αποκαλεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να δι-ευκρινίσουν και μάλιστα άμεσα αν καλύπτονται από τους δηλώσεις του υπεύθυνου οικο-νομικής πολιτικής τους. Τέλος, σχολιάζοντας τα περί «πολεμικού συμβουλίου» που όπως δήλωσε ο κ. Δραγασάκης θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του από την Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία καλεί την αξιωματι-κή αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το συγκεκριμένο θέμα. «Συμφωνεί με την άποψη Δραγασάκη; Γιατί, αν συμφωνεί, τέτοιες απόψεις είναι απαράδεκτες, επικίν-δυνες για τη διεθνή εικόνα τους χώρας και μόνο διχόνοια σπέρνουν στον Ελληνικό λαό», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ. Παράλληλα, ανταπαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εκ νέου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «από το να κρύβεται πίσω από ύβρεις και από το διαρκές του κλαψούρισμα για δήθεν διαστρέβλωση των θέσεών του», να απαντήσει. Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει και ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει εάν είναι «αλήθεια ότι θα τα επαναφέρει όλα –με έναν νόμο- στα επίπεδα που βρίσκονταν προ κρίσης, ή ο υπεύθυνος οικονομικής τους πολιτικής κ. Δραγασάκης βγάζει ψεύτη τον αρχηγό του;».  
Στην ίδια γραμμή πλεύσης με τον κ. Δραγασάκη φαίνεται ότι βρίσκεται και ο Εκπρόσω-πος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης, με όσα δήλωσε για μισθούς και συντάξεις, στο Real FM και στο δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου. Σχολιάζοντας το γεγονός το Γραφείο Τύ-που της ΝΔ υπογραμμίζει ότι και ο κ. Σκουρλέτης σπεύδει να “αδειάσει” τον αρχηγό του, ακυρώνοντας τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για άμεση αποκατάσταση μισθών και συντά-ξεων και κατάργηση του λεγόμενου χαρατσιού. 
«Ποιος, τελικά, λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;», αναρωτιέται το κυβερνών κόμμα και θυμίζει τις αντίστοιχες δηλώσεις του κ. Τσίπρα, που στις 15/11/2012 στη ΛΑΡΚΟ, δή-λωνε: “Μισθοί και συντάξεις θα αποκατασταθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως με ένα άρ-θρο” και του κ. Παπαδημούλη, που στις 6/6/2012, στο in.gr δήλωνε: “Θα καταργήσουμε το χαράτσι”. Αυτοί λένε αλήθεια ή «ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσεται με τον κ. Δραγασάκη για να βγάλουν ψεύτη τον αρχηγό τους;», σημειώνει η ΝΔ και καλεί για μια ακόμη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άμεσα ξεκάθαρη απάντηση για τις πραγματικές του θέσεις. Το ποιος πριονίζει τη θέση του κ. Τσίπρα δεν έχει καμιά σημασία τονίζει η ΝΔ, ο Ελληνικός Λαός, όμως, πρέπει να ξέρει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου