Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ευαίσθητα θέματα τέθηκαν στον Υπουργό Εσωτερικών από το ΠΣΗΕ


Συνάντηση εργασίας είχε αντιπροσωπία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) αποτελούμενη από τον πρόεδρο της κ. Χρυσόστομο Δήμου  και τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Νικόλαο Γκατζογιάννη στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον ΓΓ κ. Άγγελο Συρίγο. 
Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, στα πλαίσιο της επίσκεψης του προεδρείου στην Ελλάδα, και ασχολήθηκε με θέματα που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες όπως τη διακοπή του βοηθήματος ΟΓΑ που ελάμβαναν οι υπερήλικες  βορειοηπειρώτες.  
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, ζητά την έμπρακτη υποστήριξη του Ελληνικού Κράτους, για την επίλυση του θέματος και τη συνέχιση της χορήγησης του βοηθήματος.   
Το δεύτερο θέμα που έθεσε το προεδρείο στη συνάντηση, αφορά τη χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας στους ομογενείς,  κατόχους δελτίου ταυτότητας
ομογενούς. Το ΠΣΗΕ εισηγείται την επίσπευση των διαδικασιών με ταυτόχρονη μείωση της γραφειοκρατίας.
Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της ψήφου των αποδήμων. Το ΠΣΗΕ χαιρετίζει κάθε προσπάθεια η οποία οδηγεί στη χορήγηση ψήφου, στους αποδήμους, και στις χώρες διαμονής τους.
Ο Υπουργός έδειξε ευαισθητοποιημένος για όλα όσα ετέθησαν, και διαβεβαίωσε το ΠΣΗΕ ό,τι θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να λυθούν με θετικό τρόπο τα παραπάνω θέματα.           

Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου