Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

«Διαθεσιμότητα και «χαράτσι» τα αγκάθια»


Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκινά για την κυβέρνηση , καθώς θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με δύο ανοιχτά «μέτωπα» τις κόκκινες γραμμές που θέτουν οι πολιτικοί αρχηγοί σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και με το «Χαράτσι» στα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς και το τετ α τετ με την τρόικα, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης – και μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο- και έχει το πρώτο ραντεβού την Πέμπτη με το οικονομικό επιτελείο. Στο Μέγαρο Μαξίμου τα δύο τελευταία 24ωρα οι συσκέψεις ήταν διαρκείς υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά , με τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες με τους εκπροσώπους των δανειστών έως το Eurogroup της 12ης Απριλίου ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση των δόσεων που εκκρεμούν ύψους 6,8 δις ευρώ. 
Κρας τεστ για τη συνοχή της κυβέρνησης αναμένεται να είναι η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ. ΑΡ. θα προσέλθουν στη συνάντηση με ξεκάθαρες θέσεις και θα κληθούν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουν σε θέματα – αγκάθια, όπως είναι η κινητικότητα στο  Δημόσιο και ο φόρος στα ακίνητα.
Στην ατζέντα της κυβέρνησης και στο τετ α τετ με την τρόικα η αγωνία επικεντρώνεται
στη συμφωνία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και στην υστέρηση στα έσοδα. Στο επίκεντρο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται ήδη το «χαράτσι» της ΔΕΗ. Το ΠΑΣΟΚ κρατά αποστάσεις στα θέματα της απομάκρυνσης δημοσίων υπαλλήλων και του χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος κ .Βενιζέλος αναμένεται να θέσει στη σύσκεψη της Τετάρτης και πάλι  το θέμα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης. Από το ΠΑΣΟΚ  τίθεται θέμα «αξιολόγησης και αξιοποίησης προσώπων» μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας, δηλαδή τίθεται θέμα ανασχηματισμού….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου