Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δήλωση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Κασσή για τα χθεσινά Προεδρικά Διατάγματα για το Σχέδιο «Αθηνά»


Σύμφωνα με τα χθεσινοβραδινά προεδρικά διατάγματα του σχεδίου «Αθηνά», το τμήμα της Αρχιτεκτονικής καταργείται, ενώ το Μηχανικών Επιστήμης Υλικών πηγαίνει στη σχολή Θετικών Επιστημών και το Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, μαζί με την Ιατρική, στην καινούργια σχολή Επιστημών Υγείας που ιδρύεται στα Γιάννενα.
Μετά από την δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κασσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταρχήν θλίβομαι με την πρακτική του υπουργείου παιδείας και γενικότερα της κυβέρνησης, που παρά τις διαβεβαιώσεις και  δεσμεύσεις,  δεν ικανοποιεί καμία από τις απαιτήσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των τοπικών φορέων που έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη να ιδρυθεί Πολυτεχνική Σχολή Ιωαννίνων.
 Τα Ιωάννινα είχαν ανάγκη την Πολυτεχνική σχολή, όχι μόνο λόγω της ιστορικής τους διαδρομής και της παράδοσης, άλλα και λόγω του ότι βρίσκονται στην πιο υποβαθμισμένη και μαστιζόμενη από την κρίση περιοχή της Ελλάδας.
Αντ’ αυτού το υπουργείο  μετατρέπει  μια σχολή Μηχανικών σε τμήμα Φυσικομαθηματικής και δεύτερον, καταργεί την Αρχιτεκτονική. 
Αλλά το Υπουργείο δεν σταμάτα εκεί, καθώς, δεν μετονομάζει την
Πληροφορική σε Μηχανικών Πληροφορικής όπως είχε δεσμευτεί.
Συνοψίζοντας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ,ένα από τα πιο άρτια πανεπιστήμια από πλευράς προσωπικού και υποδομών, χάνει την  ίδρυση Πολυτεχνείου, ενώ δύο τμήματα πηγαίνουν σε σχολές οι οποίες είναι παντελώς άσχετες με το αντικείμενό τους.
Για του λόγου το αληθές, το τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών είναι πενταετούς φοίτησης και μπαίνει σε μια σχολή με τετραετή τμήματα απαξιώνοντας τελείως του φοιτητές, που τόσα χρόνια εμπαίζονταν από τον υπουργείο και το ΤΕΕ για το δήθεν «πολυτεχνικό» τους πτυχίο…
Οι πρακτικές αυτές, να φέρνουν δηλαδή «νύχτα» ότι τους βολεύει και όχι μόνο στο θέμα του σχεδίου «Αθήνα», αλλά και σε άλλα νομοσχέδια, τους προειδοποιώ, ότι δεν θα περάσουν και δεν πρόκειται να τις ανεχτεί άλλο, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε και οι τοπικές κοινωνίες, που πλέον επίσημα, απαξιώνονται τελείως από την Κυβέρνηση….» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου