Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων με τους βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων για τα Πειθαρχικά - Αυτοδίκαιη αργία


Το Δ.Σ. της Δ.Α.Κ.Ε./Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, μετά από αίτημα του προς όλους τους βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων, πραγματοποίησε στις 15/04/2013 συναντήσεις με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κασσή Μιχάλη και τη βουλευτή της Ν.Δ. κα. Ασημακοπούλου Άννα σχετικά με τις αδικίες και την ανατροπή θεμελιωδών δικαιωμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή διατάξεων των νόμων 4093/2012 & 4057/2012 περί αυτοδίκαιης αργίας δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά των εκπαιδευτικών.
Τα μέλη της ΔΑΚΕ/ΠΕ Ιωαννίνων ενημέρωσαν τους βουλευτές ότι μέσα από αυτές τις άδικες διατάξεις οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος μπορεί ανά πάσα στιγμή να τεθεί αυτοδικαίως σε αργία μόνο και μόνο επειδή εκκρεμεί εις βάρος του μια δικαστική απόφαση για θέματα ελάσσονος σημασίας, που σχετίζονται αποκλειστικά με την ιδιωτική του ζωή και δεν σχετίζονται ή επηρεάζουν το αντικείμενο εργασίας του. Αναφέρθηκε ως ενδεικτικό παράδειγμα, πρόσφατο περιστατικό νηπιαγωγού στο Ν. Λέσβου, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», τέθηκε σε αργία λόγω μιας αντιδικίας που έχει με έναν εργολάβο οικοδομών από τον οποίο αγόρασε το σπίτι που μένει με την οικογένειά της. 
Ζητήθηκε, λοιπόν, από τους βουλευτές να προβούν σε εκείνες τις ενέργειες, έτσι να αλλάξουν άμεσα οι άδικες διατάξεις και πιο συγκεκριμένα:
i) να υπάρχει τελεσιδικία των αστικών και ποινικών δικαστηρίων πριν
επιβληθεί η ποινή της αργίας από τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια
ii) να αποκλειστούν οι περιπτώσεις που αφορούν στην ιδιωτική ζωή και δεν έχουν καμία συνάφεια με το αντικείμενο εργασίας τους.
Οι παραπάνω βουλευτές κατανόησαν αυτό το σημαντικό ζήτημα και δεσμεύτηκαν ότι θα προβούν σε όλες εκείνες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, έτσι ώστε να προκύψει τροπολογία που θα άρει τις παραπάνω αδικίες.
Ταυτόχρονα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αναπληρωτή Υπουργό και βουλευτή της ΝΔ κ. Καλογιάννη Σταύρο και το βουλευτή της ΝΔ κ. Τασούλα Κωνσταντίνο, οι οποίοι έδειξαν κατανόηση στο αίτημα μας και προγραμματίστηκε συνάντηση στις επόμενες ημέρες. Τέλος, αναμένουμε απάντηση και στο αίτημα μας από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, κ. Μαντά Χρήστο.
Τα μέλη της ΔΑΚΕ/ΠΕ Ιωαννίνων πιστεύουν ότι μέσα από τέτοιες συντονισμένες δράσεις είναι δυνατόν να αναδειχθούν αδικίες που γίνονται εις βάρος των εργαζομένων και μέσα από τεκμηριωμένες θέσεις να δοθούν λύσεις. 
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων
1.καταγγέλλει ότι με την εφαρμογή αυτών των διατάξεων παραβιάζεται το «τεκμήριο της αθωότητας», αφού επιβάλλεται πειθαρχική ποινή πριν την εκδίκαση και την οριστική καταδίκη του εκπαιδευτικού και γενικότερα του δημόσιου υπαλλήλου. 
2.ζητά ανάληψη πρωτοβουλίας από πλευράς του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων για ανάλογες συναντήσεις με τους βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για την τροπολογία αυτών των διατάξεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου