Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Aνακοίνωση του ΠΑΜΕ-ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΓΙΑΝΝΙΝΩΝ(ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ)


Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και τα δικαιώματα των υγειονομικών!
Οι δραματικές περικοπές  της κρατικής χρηματοδότησης στην υγεία- πρόνοια συνολικά και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών και της περίθαλψης που παρέχεται.  Εξαναγκάζει τους ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη από την πρώτη στιγμή που περνούν την πύλη του νοσοκομείου. Πιο πρόσφατες επιπτώσεις αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι:
- Η επικίνδυνη μείωση κατά 100.000 ευρώ της δαπάνης που αφορά τη σίτιση των ασθενών. Δηλαδή τροφή ποιοτικά και ποσοτικά κατώτερη.
- Στις εφημερίες η σοβαρή έλλειψη προσωπικού (όπως τραυματιοφορείς) οδηγεί σε σημαντικές καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των ασθενών, σε εξουθένωση του προσωπικού. Το προσωπικό χρεώνεται λάθη και παραλείψεις που επιχειρούνται να αξιοποιηθούν για  δίωξή του και απολύσεις, ενώ κρύβεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση- Ε.Ε  που εφαρμόζεται από τις διοικήσεις οδηγεί σε αυτή την κατάσταση.
- Η μείωση των κονδυλίων για την μισθοδοσία του προσωπικού, ειδικά για εφημερίες, αργίες, έχει ως αποτέλεσμα να μας έχουν απλήρωτους για έξι μήνες το ΄12
 και όλους τους μήνες του ΄13! Τα κονδύλια δεν φτάνουν για να εφημερεύσει το νοσοκομείο με όλο το προσωπικό που απαιτείται. Συχνά επιβάλλεται να αναλαμβάνουμε καθήκοντα που δεν αντιστοιχούν στις ειδικότητες που έχει ο καθένας.
- Στο γαστρεντολογικό ιατρείο δεν λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό το κολονοσκόπιο, πρόβλημα επίσης έχει και το γαστροσκόπιο.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει, να αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση. Οι περικοπές στη χρηματοδότηση, η υποβάθμιση τμημάτων και το κλείσιμο νοσοκομείων, οι δραματικές ελλείψεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που επιδιώκει να εξοικονομήσει κρατικές δαπάνες για να χρηματοδοτήσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, να σώσει τα κέρδη τους. Να επιβάλει και τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Καμιά επιπλέον θυσία για την πλουτοκρατία!
 Όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία κα γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα μπορούμε και πρέπει να ενώσουμε οργανωμένα και αποφασιστικά τις δυνάμεις μας σε μία πλατιά λαϊκή συμμαχία ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Να παλέψουμε για την ίδια τη ζωή και για την υγεία μας. Για αποκλειστικά  δημόσια και δωρεάν  υγεία- πρόνοια- φάρμακο με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό- Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Νοσοκομείων και των ασφαλιστικών Ταμείων. Να μην συγχωνευτεί το νοσοκομείο να μην κλείσει καμιά κλινική. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία-.  Πρόνοια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου