Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΑΜΕ: Πρόκληση η διημερίδα του Χατζηκώστα


Μόνη ως πρόκληση για τους υγειονομικούς και τα λαϊκά στρώματα μπορεί να θεωρηθεί η διημερίδα που οργάνωσε στα Γιάννενα η Διεύθυνση Ποιότητας και Αποδοτικότητας του Υπουργείου Υγείας και η Διοίκηση του νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα». Την ώρα που εντείνεται η επίθεση της τρικομματική κυβέρνησης- ΕΕ στα δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες για υγεία- πρόνοια, διαφημίζεται ως πρότυπο η «ποιότητα» που έχει δήθεν επιτευχθεί στο νοσοκομείο. 
Η καθημερινή έκφραση της «ποιότητας» στο νοσοκομείο είναι οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, η υποβάθμιση τμημάτων και υπηρεσιών, η μη επισκευή μηχανημάτων για τη διάγνωση και θεραπεία, οι ελλείψεις υλικών, η μείωση των δαπανών για την σίτιση των ασθενών, τα χαράτσια και οι πληρωμές, ο αποκλεισμός από τις υπηρεσίες όσων δεν έχουν να πληρώσουν. Αυτό είναι το πρότυπό τους!
Όσο για τις «δεξιότητες» και τις «δυνατότητες του προσωπικού» που αναφέρθηκε ότι αξιοποιούνται για να μειώσουν την «σπατάλη», εννοούν την επιβολή στο προσωπικό να εργάζεται απλήρωτο, με μειωμένους μισθούς, χωρίς ρεπό και με όρους εξαντλητικής εντατικοποίησης. Αναφέρονται στην αλλαγή των σχέσεων εργασίας και τις απολύσεις. Εννοούν την αξιοποίηση της τρομοκρατίας και των εκβιασμών για να προσαρμοστεί το προσωπικό στη λειτουργία των
δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις.
Η «μείωση τη σπατάλης» στην πραγματικότητα αφορά τη δραματική περικοπή των κρατικών δαπανών για να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, με επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία των λαϊκών στρωμάτων. Στην ίδια λογική πρόκειται να προχωρήσουν και στο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Χατζηκώστα, αδιαφορώντας για την κάλυψη σοβαρών λαϊκών αναγκών σε στέγη, παιδικούς σταθμούς κλπ
Είναι προκλητικοί και επικίνδυνοι. Καμία ανοχή. Μπορούμε να έχουμε πραγματικά ποιοτικές, σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό. Μπορούν όλοι οι υγειονομικοί να έχουν πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Με οργανωμένη, ανυποχώρητη πάλη ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και όλων όσων υπηρετούν την «επιχειρηματικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα». Με πάλη για αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους, να γίνουν οι μεγάλοι όμιλοι περιουσία τους λαού, με λαϊκή εξουσία. 
Εργαζόμενοι στην υγεία- πρόνοια, στους άλλους κλάδους, άνεργοι ανασφάλιστοι,  γυναίκες και νέοι από τα λαϊκά στρώματα όλοι τώρα σε Λαϊκή Συμμαχία. Για να μη γίνουμε δούλοι του 21ο  αιώνα.
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ και συγκέντρωση την 1η Μάη με το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου