Σάββατο 13 Απριλίου 2013

"Μύρισε θυμάρι και βασιλικό..."


Μόλις 3 ημέρες έμειναν για τις φετινές φοιτητικές εκλογές, της ερχόμενης Τετάρτης 17 Απριλίου. Σε όλες τις σχολές της χώρας επικρατεί εκλογικός πυρετός, αφού για όποιον έχει ζήσει φοιτητικές εκλογές, ξέρει ότι έχουν την δική τους "ιεροτελεστία", που συνοδεύεται πάντα από πολύ ξενύχτι και το ανάλογο κλίμα...
 Οι τελευταίες ημέρες ήταν ιδιαίτερα συσπειρωτικές για την ΔΑΠ που έχει βάλει στοίχημα, εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης και έξαρσης των άκρων να σηκώσει ξανά ψηλά την σημαία των αξιών της. Δημοκρατία, πατριωτισμός, φιλελευθερισμός, ευθύνη και πολιτικός λόγος. Η ΔΑΠ είναι έτοιμη να πει ξανά τα μεγάλα "όχι" και να πρωτοπορήσει στα μεγάλα "ναι".
 Γιατί τελικά αυτή είναι η  ΔΑΠ και η ιστορία που έχει χαράξει. Είναι τα χιλιάδες παιδιά που πίστεψαν σε ιδανικά που αποδείχθηκαν αναλλοίωτα και δικαιώθηκαν στην πορεία του χρόνου. Άσχετα αν δεν έγιναν όλα πράξη.
 Για αυτό εξάλλου το τραγούδι "Θα έρθει ο καιρός και πάλι το γαλάζιο, θα κυματίζει πρώτο μες στον ουρανό" είναι πάντα επίκαιρο.
 Μέχρι τότε το "μύρισε θυμάρι και βασιλικό", κρατά ζωντανή την φλόγα που περνά από γενιά σε γενιά και είναι έτοιμη να γράψει ξανά ιστορία την ερχόμενη Τετάρτη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου