Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Επικοινωνία Τασούλα- Υπ.Παιδείας για το Πολυτεχνείο στα Γιάννενα

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας με αφορμή πληροφορίες για δυσμενέστατες εξελίξεις γύρω από σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Υπουργό Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις και πληροφορίες για όλες αυτές τις απαράδεκτες φήμες.
Ο κ.Αρβανιτόπουλος κατά τη συνομιλία που είχε με τον κ.Τασούλα διέψευσε κατηγορηματικά όλες αυτές τις πληροφορίες.
Ο κ.Τασούλας κατόπιν αυτού έκανε την ακόλουθη δήλωση προς το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων:
«Το Πολυτεχνείο και η προοπτική του παραμένουν ανοικτά και δεν θίγονται.  Η Αρχιτεκτονική δεν καταργείται.  Το τμήμα Πληροφορικής γίνεται τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και το τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών είναι 5ετούς και όχι 4ετούς διάρκειας.
Τα παραπάνω μου επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλος σε απάντηση όλων των ανησυχητικών πληροφοριών που κυκλοφόρησαν
από χθες στο νομό για την τύχη αυτών των σχολών και τμημάτων.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τόσες επάξιες διακρίσεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό δικαιούται ακόμη περισσότερα.  Για όλα αυτά τα περισσότερα θα έλθει η ώρα τους.  Εν τω μεταξύ είναι αυτονόητο ότι καμία επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης δεν μπορεί να γίνει δεκτή».
Ο κ.Κώστας Τασούλας για όλα αυτά είχε επικοινωνία και ενημέρωσε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ.Αλμπάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ.Φίλιο και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου