Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Δικαίωση Βρούτση η αποπομπή Κικίλια


Πλήρης δικαίωση για τον Γιάννη Βρούτση αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τον διοικητή του ΟΕΑΔ Ηλία Κικίλια, μία εβδομάδα μετά την κίνηση του υπουργού Εργασίας για την αντικατάστασή του , μετά από 3,5 χρόνια θητείας. Την συνέχιση της θητείας Κικίλια είχαν στηρίξει οι Βενιζέλος – Κουβέλης με την αιτιολογία ότι κατάρτισε το πρόγραμμα απασχόλησης για 100.000 ανέργους και το οποίο ζήτησε να μπει σε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ.
 Στην πραγματικότητα, ανάλογα προγράμματα ήταν ήδη δρομολογημένα από την κυβέρνηση και σύμφωνα με αξιωματούχους ο κ. Κικίλιας δημιούργησε μία «προσωπική αυτοκρατορία» στον ΟΑΕΔ, με πενιχρά αποτελέσματα για έναν τόσο σημαντικό Οργανισμό.
 Πάντως, είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εργασίας αντικαθιστά διοικητή του ΟΑΕΔ και για όσους γνωρίζουν, παρά τις όποιες δυσκολίες, στο Μαξίμου έχουν πλήρη και καταγεγραμμένη εικόνα για τα πεπραγμένα στο υπουργείο. Ένα μεγάλο αγκάθι στον ΟΑΕΔ που έχει εγκλωβίσει 65.000 οικογένειες, είναι το θέμα των δανειοληπτών του ΟΕΚ καθώς δεν γίνεται επιδότηση του
ενοικίου και η διοίκηση Κικίλια δεν έχει αποτελέσματα σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Αυτό θίγει και η τρίτη κατά σειρά ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Μιχελάκη προς τον υπουργό Εργασίας, ενώ δυσαρέσκεια για την αντικατάσταση Κικίλια εξέφρασε και η ΔΗΜΑΡ. Ενημέρωση για την αντικατάστασή του υπήρξε από τον υπουργό Επικρατείας κ. Σταμάτη προς τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου