Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Παρέμβαση Ασημακοπούλου για την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ


Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κυρία Άννα Ασημακοπούλου, υποστηρίζοντας το σχέδιο νόμου σχετικά με τη σύσταση του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Η ανάληψη της Προεδρίας από τη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014 και σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η σύσταση και η λειτουργία του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας υπό τον Υπουργό Εξωτερικών. 
Στην ομιλία της η βουλευτής, τονίζοντας τη σημασία που έχει για τη χώρα μας η ανάληψη της Προεδρίας, σημείωσε πως «η Ελλάδα επιβάλλεται αλλά πρωτίστως δικαιούται να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, προς όφελος όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Είναι ένα δικαίωμα το οποίο έχει κατακτήσει με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών που στωικά και υπεύθυνα έχουν υπομείνει σκληρές και ασφυκτικές Ευρωπαϊκές πολιτικές».
Στη συνέχεια, η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε πως η «Ελληνική Προεδρία του 2014 οφείλει κατά προτεραιότητα να αναδείξει το ζήτημα της απασχόλησης των Ευρωπαίων πολιτών. Το
οφείλει στο 1,5 εκατομμύριο Έλληνες και στα 23 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες χωρίς δουλειά. Όχι μόνο δίνοντας έμφαση σε πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης».
Επιπρόσθετα, η βουλευτής επισήμανε ότι «σε μια εποχή που αμφισβητείται όλο και πιο έντονα η Ευρωπαϊκή ιδέα και που πληθαίνουν οι ακραίες φωνές και οι σειρήνες λαϊκισμού, η Ελλάδα πρέπει να παλέψει πρωτίστως για μια επιστροφή στην Ευρώπη των Αξιών και της Αλληλεγγύης. Μια Ευρώπη που εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια των κρατών μελών και των πολιτών της, σε όλες τις χώρες. Για να επιστρέψουμε στα πραγματικά θεμέλια της Δημοκρατίας τα οποία η Ελλάδα διαχρονικά πρέσβευε και δικαιωματικά πρεσβεύει για ακόμα μια φορά».
Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Ασημακοπούλου σχολίασε πως «η Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. είναι μια ιστορική ευκαιρία να ρωτήσουμε όχι τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη για την Ελλάδα, αλλά τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για την Ευρώπη».
 
Ολόκληρη την παρέμβαση μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://asimakopoulou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=539:-l-r&catid=54:2012-09-24-17-11-20&Itemid=101 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου