Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η ΕΑΣ Πρέβεζας για τη σύλληψη του πρώην Προέδρου της


Την 3-4-2013 αστυνομικοί της Ασφάλειας Πρέβεζας  συνέλαβαν τον πρώην Πρόεδρο της ΕΑΣ Πρέβεζας κ. Δημήτριο Ντούσκα. Η σύλληψή του αυτή έγινε μετά από εντολή του κ. Οικονομικού Εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο. Πριν ακόμη οδηγηθεί ο ανωτέρω ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας σε διάφορες ιστοσελίδες ανακοινώθηκε η σύλληψη του ανωτέρω χωρίς να του αποδίδεται η ιδιότητα την οποία είχε στην ΕΑΣ και αφορούσε την αιτία της σύλληψης , εμφανίστηκε να οδηγείται σιδηροδέσμιος με την ιδιότητά του ως πρώην Βουλευτής κόμματος, δόθηκαν λανθασμένες πληροφορίες και διογκώθηκε το θέμα αντί αν γίνει μία απλή καταγραφή του γεγονότος , προφανώς για να δημιουργηθούν διάφοροι συνειρμοί και εντυπώσεις.
Η σύλληψη αυτή έγινε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς των αρμοδίων της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας η οποία γνωστοποιήθηκε αρχικά προς τον κ. Οικονομικό Εισαγγελέα, ο οποίος ενήργησε ως όφειλε. Για τον κάθε καλόπιστο δημιουργούνται εύλογες απορίες και ερωτηματικά. Για ποιο λόγο οι αρμόδιοι της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας ενώ το Ελληνικό Δημόσιο έχει συμφωνήσει στο σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ Πρέβεζας και όσον αφορά τις απατήσεις της ως δανειστής αυτής, το οποίο εκκρεμεί προς έγκριση από το αρμόδιο Δικαστήριο, η απόφαση του οποίου αναμένεται να εκδοθεί και μάλιστα άμεσα ? Για ποιο λόγο δεν υπήρξε συνεννόηση με τους αρμοδίους του Τμήματος
Ασφαλείας Πρέβεζας καθόσον με σχετική πρόσφατη ρύθμιση αναστέλλεται η ποινική δίωξη και όσον αφορά  την ευθύνη των διοικούντων της ΕΑΣ υπό ορισμένες προϋποθέσεις , οι οποίες συντρέχουν στο πρόσωπο του κ. Ντούσκα ? Για ποιο λόγο οι αρμόδιοι του Τμήματος Ασφαλείας προέβησαν στην σύλληψη , παρά την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση την οποία , εάν αγνοούσαν , θα μπορούσαν να την πληροφορηθούν από τον κ.  Εισαγγελέα Πρέβεζας (αφού δίδονται συγκεκριμένες οδηγίες προς το Τ.A. Πρέβεζας από τον κ. Οικονομικό Εισαγγελέα) ? Για ποιο λόγο να ταλαιπωρείται ο ανωτέρω οδηγούμενος αρχικά ενώπιον του Τ.Α. και στη συνέχεια ενώπιον του κ.  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ?
Σας κάνουμε γνωστό ότι  οι οφειλές για τις οποίες φέρεται να μην κατέβαλλε ο πρώην Πρόεδρος της ΕΑΣ αφορούν υποχρεώσεις αυτής και όχι ατομικές του. Επιπλέον οι οφειλές αυτές συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΕΑΣ προς το Ελληνικό Δημόσιο, για τις οποίες το τελευταίο συμφώνησε κατά την συζήτηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ συναινώντας ως πιστωτής στην έγκριση αυτού.
Τέλος οφείλουμε να εξάρουμε την στάση του κ.  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ο οποίος  γνωρίζοντας και εφαρμόζοντας το Νόμο και τα ισχύοντα , άφησε ελεύθερο τον πρώην Πρόεδρο διατάσσοντας περαιτέρω έρευνα. Η δικαιοσύνη για άλλη μία φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Για  την ΕΑΣ   Πρέβεζας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου