Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η «Δωδώνη» στις έξι καλύτερες εξαγωγικές εταιρίες της Ελλάδας


Δυναμικά κινείται τελευταία στην ελληνική, αλλά κυρίως στις ξένες αγορές η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».
Απόδειξη ότι κατάφερε να συμπεριληφθεί στους έξι φιναλίστ για το ειδικό βραβείο IASON των GREEK EXPORTS AWARDS 2013 για την κορυφαία εξαγωγική εταιρία της χρονιάς. Μάλιστα, στις έξι διακριθείσες εταιρίες δόθηκε λογοτυπημένο σήμα της διάκρισής τους για να το χρησιμοποιήσουν στην επικοινωνία και το marketing των προϊόντων τους.
Η «Δωδώνη» εκτιμήθηκε από την κριτική επιτροπή των βραβείων ως μια από τις κορυφαίες στο είδος της εξαγωγικές εταιρίες για το 2013, αφού όπως είναι γνωστό στον τομέα των γαλακτοκομικών κατέχει την πρωτιά. Πέρυσι οι εξαγωγές της άγγιξαν το 26%, ενώ μόνο το δίμηνο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου του 2013 σημείωσαν νέα αύξηση της τάξης του 35%.
Ας σημειωθεί ότι η «Δωδώνη» εξάγει σε 32 χώρες του κόσμου, κυρίως φέτα που είναι ΠΟΠ και γνωστή παγκοσμίως για την ποιότητά της, ενώ ήδη ανοίγεται και σε νέες αγορές, όπως σε χώρες της Σκανδιναβίας και της Μέσης Ανατολής.
Το κορυφαίο εξαγωγικό βραβείο “IASON 2013: Premier Greek Exports Award” απονεμήθηκε στην εταιρία ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. από τον Υφυπ. Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, που ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, τόνισε  ότι ένας απ’ τους κύριους στόχους της κυβέρνησης είναι οι εξαγωγές να αποτελέσουν έως  το 2015 το 17% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου