Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αντ. Μπέζας: «Θα κατασκευασθεί ολόκληρο το έργο της Β΄ Φάσης του Λιμένα. Η εταιρεία θα παραμείνει επιπλέον ένα χρόνο στην Ηγουμενίτσα»


Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας επισκέφθηκε το εργοτάξιο της Β΄ Φάσης του νέου Λιμένα  Ηγουμενίτσας και  ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της αναδόχου εταιρείας για την πορεία των εργασιών   κατασκευής του έργου.
Η ανάδοχος εταιρεία έχει συμφωνήσει με  το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και  Υποδομών συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, στα τέλη Απριλίου θα παραδοθεί προς χρήση το κεντρικό κτίριο της Β΄ Φάσης ενώ στις αρχές του καλοκαιριού  θα παραδοθεί το υπόλοιπο λειτουργικό τμήμα του έργου ώστε να έχει ολοκληρωθεί το 80% περίπου των προβλεπόμενων από τη μελέτη εργασιών. Το χρονοδιάγραμμα αυτό εκτιμάται ότι θα τηρηθεί, γεγονός που διαπιστώθηκε  και από την  επίσκεψη κλιμακίου ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου στην Ηγουμενίτσα, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Ο κ. Μπέζας δήλωσε, «πως είναι  σημαντικό το γεγονός ότι ενώ το έργο της Β΄ Φάσης είχε αποφασισθεί  να τερματιστεί  με την παράδοση του λειτουργικού τμήματος στις αρχές του καλοκαιριού, το αρμόδιο Υπουργείο τροποποίησε πρόσφατα τον αρχικό
σχεδιασμό διασφαλίζοντας τους αντίστοιχους πόρους, και έτσι, μετά την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής,  η  εργολαβία θα συνεχισθεί με χρηματοδότηση από το τρέχον ΕΣΠΑ της  περιόδου 2007-2013. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα, η ανάδοχος εταιρεία να παραμείνει στην Ηγουμενίτσα για ένα επιπλέον χρόνο και να εκτελεστούν  όλες οι εργασίες που προβλέπονται στην μελέτη του έργου και δεν περιλαμβάνονται στο λειτουργικό τμήμα, όπως το κτίριο ΣΕΓΚΕΝ και ο κάθετος στο κρηπίδωμα της Α΄ Φάσης προβλήτας πλαγιοδέτησης (απαραίτητος για την υποδοχή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου