Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Βαθιά προσβεβλημένοι και αγανακτισμένοι  είναι  μεγάλη  μερίδα εργαζομένων στον  Δήμο μας  για τον απαξιωτικό και υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο ορισμένοι αιρετοί καταφέρονται το τελευταίο διάστημα κατά υπαλλήλων αλλά και συνδικαλιστών του Δήμου μας, σε μια προσπάθεια περιφρόνησής και απαξίωσής τους από τους πολίτες. 
Και ενώ ο Δήμαρχος κάνει λόγο για 12 ΕΔΕ που έχουν διαταχθεί κατά υπαλλήλων του Δήμου και οι εργαζόμενοι τρομοκρατημένοι  γνωρίζουν ότι οι  ΕΔΕ αποτελούν πάγια πρακτική διοίκησης  στον Δήμο μας ,   έρχονται οι απαράδεκτες και αυταρχικές δηλώσεις δια στόματος Μωυσή Ελισάφ , αντιπροέδρου  του ΔΗΠΕΘΕ,  που  στρέφονται όχι μόνο ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα   αλλά  αποτελούν μια  μεθοδευμένη προσπάθεια  να στραφεί η  κοινή γνώμη κατά  συγκεκριμένων συνδικαλιστών που αποκαλεί ειρωνικά « εργατοπατέρες». 
Συνάδελφοι , η   πρακτική   "για όλα φταίνε οι   Υπάλληλοι", είναι μια μέθοδος η οποία γενικεύτηκε σε πολλούς Δήμους τελευταία προωθείται και από πολλά  πολιτικά πρόσωπα  που ενώ δεν  έχουν πλήρη γνώση των αρμοδιοτήτων τους και αίσθημα  ανάληψης ευθύνης  την χρησιμοποιούν στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις πολιτικές ευθύνες.  
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επιθέσεις αυτές  δεν είναι τυχαίες  . Με αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις δημιουργούνται εντυπώσεις  κατά των εργαζομένων μεθοδεύεται η καταστολή οποιασδήποτε κινητοποίησης , και διαμορφώνεται η  κοινή γνώμη ώστε
εύκολα  να μετατοπιστούν οι πολιτικές ευθύνες για την κακοδιαχείριση και την παρούσα κρίση που περνάει ο Δήμος στις πλάτες των εργαζομένων.
Οι εκπρόσωποι  των εργαζομένων   μπορούν να αποτελέσουν    την τελευταία  κόκκινη γραμμή και  το μόνο εμπόδιο  στην πρακτική που ακολουθείται με τις  αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων  και τις  υποχρεωτικές μετατάξεις  μερίδας υπαλλήλων χωρίς την συναίνεσή τους . Όπως συμβαίνει με συγκεκριμένες  συναδέλφισσες που επιχειρούν να τις αποσπάσουν χωρίς την θέλησή τους  στον ΟΚΠΑΠΑ , την στιγμή μάλιστα  που μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη των εργαζομένων  στα Νομικά πρόσωπα  και την στιγμή που σε δεκάδες δήμους στην Ελλάδα  γίνεται το αντίθετο δηλαδή αρμοδιότητες και υπάλληλοι μεταφέρονται από τα Νομικά πρόσωπα στις υπηρεσίες του Δήμου.
  Οι  απαράδεκτες αυτές  δηλώσεις έρχονται λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Συλλόγου μας και  στόχος τους είναι να δημιουργηθεί ρήξη ανάμεσα στους εργαζόμενους και  να υποτιμηθεί η  σημασία ανάδειξης μιας ισχυρής δύναμης στην ηγεσία του συλλόγου μας που θα μπορεί να αντιταχθεί σε τέτοιου είδους πρακτικές.  
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας είναι στόχος όλων μας και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όμως    πρέπει να γίνει αντιληπτό  από την Δημοτική αρχή  ότι είναι απαραίτητος ο  διάλογος με τους εργαζομένους  και διάλογος σημαίνει συζήτηση, επιχειρήματα και λύση στα προβλήματα.  Δεν  θα δεχθούμε να μας επιβάλουν  λύσεις για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
  Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
  Οι εκλογές για την ανάδειξη  Δ .Σ του Συλλόγου μας γίνονται στην χειρότερη περίοδο και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο στόχαστρο και εντείνεται  η προσπάθεια απαξίωσης των εκπροσώπων μας.
Η  μεγαλύτερη συμμετοχή όλων μας στις εκλογές και η ανάδειξη ισχυρής δύναμης της Ανεξάρτητης Κίνησης Δημοτικών Υπαλλήλων στο Δ.Σ. του συλλόγου μας  θα είναι η καλύτερη απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου