Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Βασίλης Τσιαλιαμάνης : Είναι αναγκαία μία Κοινοβουλευτική "επανάσταση" για το αυτονόητο


Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Τσιαλιαμάνης, στην παρέμβασή του στο 8ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: 
"Ο κύκλος της Μεταπολίτευσης έκλεισε οριστικά αφήνοντας κληρονομιά τη Δημοκρατία που η δική μας παράταξη εγκαθίδρυσε στη χώρα. Ταυτόχρονα όμως κληρονομήσαμε στρεβλώσεις που είναι υπεύθυνες για όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.  
Είναι γεγονός πως κάποιες φορές παρασυρθήκαμε από την ανεξάντλητη γοητεία του λαϊκισμού, προσπαθώντας να ακολουθήσουμε τα μονοπάτια άλλων. Αυτών που εισήγαγαν το λαϊκισμό στην πολιτική ζωή του τόπου. 
Είναι γεγονός πως κάποιες φορές και εμείς οι ίδιοι, πολιτικοί και πολίτες, κυριευτήκαμε από ενοχικά σύνδρομα απέναντι στον Φιλελευθερισμό, που αποτελούσε και αποτελεί την κύρια ιδεολογική μας έκφραση, λοξοκοιτάζοντας τους δήθεν προοδευτικούς. 
Στην Φιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Νέα Δημοκρατία της Νέας Μεταπολίτευσης, ο ιδιωτικός τομέας είναι ο μοχλός ανάπτυξης, με σύμμαχο ένα μικρό κράτος. Το επιχειρείν αποκτά τον πραγματικό του ρόλο. Δεν δαιμονοποιούμε την παραγωγή πλούτου, αντίθετα είμαστε σίγουροι ότι είναι ο μόνος δρόμος για να «ανοίξουν» δουλειές και να διώξουμε τον εφιάλτη της ανεργίας. Αρκετά πληρώσαμε όλοι, το μεγάλο δημόσιο τομέα αλλά και τις κρατικοδίαιτες
επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Στο μικρό κράτος η σχέση του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο είναι περιορισμένη και το κράτος παύει να είναι επιχειρηματίας.
Τα κόμματα έχουν ευθύνη γιατί ενοχικά πολλές φορές καθυστέρησαν να αυτοκαθαρθούν από φαινόμενα διαφθοράς, που έδιναν λαβή στα άκρα να νομιμοποιούν τη φασιστική τους λογική, όπως επίσης γιατί δεν έδωσαν τη μάχη των ιδεών απέναντι σε αυτούς που πρεσβεύουν την καταστροφή και το χάος. Έτσι άφησαν κενό που σήμερα καλούμαστε να καλύψουμε.  
Πολλοί μιλούν σήμερα για την ανάγκη μίας επανάστασης. Ναι, είναι αναγκαία. Είναι αναγκαία μία Κοινοβουλευτική «επανάσταση» για το αυτονόητο. Στη Δημοκρατία οι λύσεις είναι πολιτικές και φορείς των πολιτικών λύσεων τα κόμματα του Κοινοβουλίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου