Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για την απογραφή-εξπρές στον Δήμο Αρταίων και τις επικείμενες απολύσεις στους ΟΤΑ

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους όσοι ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη διάλυση των κοινωνικών δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με ένα αιφνιδιαστικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του μηνός, απαιτεί από τους ΟΤΑ α’ βαθμού να στείλουν αναλυτικές καταστάσεις με το προσωπικό των Νομικών Προσώπων τους. 
Το Νομικό πρόσωπο του Δήμου Αρταίων (Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας - Παιδείας - Αθλητισμού - Πολιτισμού) έχει στην αρμοδιότητά του τους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, την Δημοτική Πινακοθήκη, το Δημοτικό Ωδείο, το Αθλητικό Κέντρο (Γήπεδα, Κλειστό Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο). 
Με την ανθρωπιστική κρίση σε πλήρη έξαρση και έχοντας ήδη υπονομεύσει τις στοιχειώδεις λειτουργίες των Δήμων, η κυβέρνηση, υποταγμένη στις εντολές των δανειστών, προχωρά στη διάλυση των εναπομεινάντων δημοτικών κοινωνικών δομών προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού. 
Καταργεί τις υπηρεσίες με αποτέλεσμα να καταργούνται οι οργανικές θέσεις, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις απολύσεις. «Απαλλάσσεται» από προσωπικό με σταθερή θέση εργασίας, αντικαθιστώντας το με εργαζόμενους ποικίλων, ελαστικών και επισφαλών, μορφών απασχόλησης. 
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ καλεί τον δήμαρχο Αρταίων να μην γίνει συνένοχος, να μην γίνει εκφραστής των μνημονίων και των παρατηρητηρίων, αλλά να προστατέψει
το θεσμό που κλήθηκε να υπηρετήσει.
Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ένα μέτωπο αντίστασης ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. 
Όποιος θέτει εμπόδια στη δημιουργία του, φέρει ακέραια την ευθύνη για την τραγική εικόνα που βιώνουμε και θα μας βρει απέναντί του. 

Άρτα 26 Μαΐου 2013
 Το Συντονιστικό Όργανο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου