Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Δήλωση του βουλευτή Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κασσή για το διορθωμένο Π.Δ. του Σχεδίου Αθήνα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.



Με αφορμή την απόσυρση του ΠΔ για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την επανακατάθεση του, μερικώς ,διορθωμένο, ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κασσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταρχήν, είναι θετική εξέλιξη ότι στο νέο προωθούμενο Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας, φέρεται να περιλαμβάνεται, πως  η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του, προβλεπόμενου στο Π.Δ. 173/2009, Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα γίνει από το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016.
Αποδεικνύεται, όμως, πως οι προφορικές διαβεβαιώσεις του Υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου προς τους βουλευτές της ΝΔ και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, που τόσο προβλήθηκαν από τους ίδιους, περιορίστηκαν μόνο σε αυτό το θέμα, διότι όπως αναφέρει το σύνολο του Τύπου «τροποποιήθηκε το άρθρο 2 του σχεδίου διατάγματος που αρχικά προέβλεπε ότι «το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που δεν λειτουργεί, καταργείται»». Κάπου , κάποιοι είπαν μισές αλήθειες….
Οι ομόθυμη αντίδραση από τους φορείς και την κοινωνία των Ιωαννίνων  έφερε την αλλαγή αυτή ,που δίνει ‘’Κάτι από πολυτεχνείο’’….
Και το λέω αυτό, διότι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Μηχανικών Πληροφορικής. 
Για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής απαιτούνται 3 τμήματα και είναι
απορίας άξιον πως θα γίνει αυτή, αν τα παραπάνω τμήματα μεταφερθούν στην Φυσικομαθηματική Σχόλη, όπως λέγεται, που είναι 4ετους φοίτησης!!
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα πολυτεχνικό τμήμα Αρχιτεκτόνων, χωρίς να έχουμε συνολικά Πολυτεχνική Σχολή….Η προχειρότητα και ο εμπαιγμός της κοινωνίας των Ιωαννίνων πρέπει να τελειώσουν και αν κάτι κερδήθηκε από την όλη ιστορία, είναι πως με σύμπνοια και αλληλεγγύη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα σαν κοινωνία.
Επιπλέον, θέλω να τονίσω πως ελπίζω οι επικριτές μου, για «πρώιμη αντίδραση» αναφορικά με το πρώτο Π.Δ., να έμαθαν πως κερδίζονται οι μάχες, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και να συνεχίσουμε όλοι μαζί για την πλήρη δικαίωση των διεκδικήσεων του Πανεπιστημίου που είναι και δίκαιες και ωφελούν τον τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου