Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Δήλωση κ. Μιχάλη Κασσή αναφορικά με την απάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου

Δήλωση κ. Μιχάλη Κασσή αναφορικά με την απάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου σε σχετική ερώτηση για το Σχέδιο Αθηνά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλη Κασσή , σχετικά με τις τελικές προβλέψεις του Σχεδίου Αθηνά για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.
Στην απάντησή του ο Υπουργός δεν διευκρινίζει τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα υπό εξέταση από το ΣτΕ Προεδρικά διατάγματα και παραπέμπει σε ενημέρωση κατόπιν της υπογραφής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Με αφορμή την απάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου, ο κ. Κασσής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από την πρώτη ημέρα γνωστοποίησης του προωθούμενου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος , μέσω των ΜΜΕ και κυρίως μέσω του ΑΠΕ, έχω επισημάνει την ανάγκη τήρησης των όσων είχε δεσμευτεί ο κ. Υπουργός για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να περάσουν από «το παράθυρο» αλλαγές που μειώνουν το κύρος και την εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν αιτηθεί οι Πανεπιστημιακές Αρχές και στα οποία τελικά είχε συμφωνήσει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Και βέβαια δεν κατανοώ την άρνηση του Υπουργού να μας πληροφορήσει για
το περιεχόμενο των προωθούμενων διατάξεων μέσω Π.Δ. τη στιγμή που γίνεται χρήση του ονόματός του από συναδέλφους της περιοχής στους οποίους έχει παράσχει σχετικές , υποτίθεται, διαβεβαιώσεις. Μας προτείνει επισήμως αναμονή…
Πιστεύω πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει άμεσα να ενημερώσει και εγγράφως το Πανεπιστήμιο για το περιεχόμενο των προωθούμενων ΠΔ για να μη βρεθούμε προ δυσεπίλυτων εκπλήξεων που σίγουρα δε θα μείνουν αναπάντητες…» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου