Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Ακολουθούμε τον δρόμο της Ιρλανδίας για την έξοδο από την κρίση»


Ακολουθούμε το πρότυπο της Ιρλανδίας για την έξοδο από την κρίση, το οποίο μας δείχνει ότι υπάρχει διέξοδος, τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης με τον Ιρλανδό ομόλογό του E. Kένι.
 Ο έλληνας πρωθυπουργός, αφού καλωσόρισε τον ιρλανδό πρωθυπουργό, τόνισε ότι μαζί με τον κ. Κένι έδωσαν τη μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για μια πολιτική ισορροπημένη μεταξύ στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη. 
«Ελλάδα και Ιρλανδία έχουν κάνει τεράστιες αλλαγές. Η Ιρλανδία μας δείχνει ότι ο δρόμος που διαλέξαμε έχει διέξοδο», τόνισε ο κ. Σαμαράς. 
Η Ιρλανδία, ακολουθώντας παρόμοιο πρόγραμμα με της Ελλάδας, έχει εξασφαλίσει την ανάκαμψη, υπογράμμισε ο έλληνας πρωθυπουργός και τόνισε ότι «ακολουθούμε το πρότυπο της Ιρλανδίας για την έξοδο από την κρίση». 
Η Ιρλανδία είχε από δεκαετίας κάνει την επιλογή της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά. 
Ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στο μοντέλο της Ιρλανδίας με τη χαμηλή φορολογία, ενώ σημείωσε ότι το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσουμε και εμείς όταν η χώρα μπει σε ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Συζήτησα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό μια πραγματική τραπεζική Ένωση, τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας, κυρίως των νέων.
 «Συζητήσαμε για τη φοροδιαφυγή η οποία είναι η μεγαλύτερη στρέβλωση στην οικονομία και η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, υπογράμμισε. 
Κάποιοι προέβλεπαν το τέλος της Ευρώπης. Η Ιρλανδία μετέτρεψε την κρίση σε ευκαιρία. Εμείς τώρα τη μετατρέπουμε, δήλωσε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός. 
Από την πλευρά του ο ιρλανδός πρωθυπουργός, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του έλληνα πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας τον ως τη φωνή της λογικής και της προόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου