Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν για το αντιρατσιστικό»

Χ ωρίς ουσιαστικούς κλυδωνισμούς και παράπλευρες απώλειες (όπως εκτιμά το Μαξίμου) πέρασε η τρικομματική  κυβέρνηση την πρώτη της ουσιαστική  εσωτερική δοκιμασία, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη για  την καταπολέμηση του ρατσισμού. Ουσιαστικά στη συνάντηση των πολιτικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου ο καθένας κινήθηκε σύμφωνα με τη δική του προσωπική στρατηγική καθώς για πρώτη φορά μια διαφωνία δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις  στην οικονομία της χώρας. 
Η αλήθεια είναι πως η συνάντηση έγινε σε φορτισμένο κλίμα μετά την καταγραφή των διαφωνιών  για τον αντιρατσιστικό νόμο και ιδιαίτερα μετά τη διαρροή της απόφασης της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της κυβέρνησης η οποία και θεωρούσε το υφιστάμενο πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αρκετό.
Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης εκτίμησαν πως παρασκηνιακά είχε στρωθεί το έδαφος για τον εγκλωβισμό τους με τον πρωθυπουργό να είναι σαφής και να ξεκαθαρίζει πως η προώθηση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό στη μάχη κατά του ρατσισμού και των ακραίων συμπεριφορών….  (Το άρθρο συνεχίζεται. )
****** Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, πάντως, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την έγνοια του για τα θέματα της ανεργίας, της απασχόλησης και της ανάπτυξης ενώ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση τω πολιτικών αρχηγών κυρίως για τις αλλαγές στο Δημόσιο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου