Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Επιστολή Βασίλη Τσιαλιαμάνη προς την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη


Επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη, απέστειλε ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Τσιαλιαμάνης, με θέμα την αναγνώριση των ιαματικών πηγών Καβασίλων και Αμαράντου του Δήμου Κόνιτσας. Ο κ. Τσιαλιαμάνης τονίζει στην επιστολή του την αναγκαιότητα αναγνώρισης των ιαματικών πηγών για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, τον οποίο χαρακτηρίζει μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία της ακριτικής περιοχής της Κόνιτσας.
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Τσιαλιαμάνη: 
Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να θίξω το θέμα της αναγνώρισης των ιαματικών πηγών Καβασίλων και Αμαράντου του Δήμου Κόνιτσας στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Τα ιαματικά λουτρά των Καβασίλων, όπως και τα ιαματικά ατμούχα λουτρά του Αμαράντου είναι γνωστά από τη μέση Βυζαντινή εποχή. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο ιαματικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής της Κόνιτσας, όπως και της ευρύτερης περιοχής.
Στο πλαίσιο του αγώνα που δίνετε καθημερινά για τον Τουρισμό
και την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα ήθελα να ζητήσω τη δική σας παρέμβαση, ώστε να αναγνωριστούν από την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, οι συγκεκριμένες πηγές.
Με δεδομένο ότι η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την επίσημη αναγνώριση, οι ενέργειές σας θα αποτελέσουν σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλης Τσιαλιαμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου