Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΓΕΩΤ.Ε.Ε ΗΠΕΙΡΟΥ:«Μοχλός ανάπτυξης το ΙΓΜΕ»

«Η κυβέρνηση εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση και διάλογο προχωρά στην κατάργηση του ΙΓΜΕ, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τους φόβους και τις υποψίες που υπήρχαν από καιρό γι’ αυτό» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο εκτιμά ότι η προσφορά του ΙΓΜΕ είναι πολύ μεγάλη στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, και η οποία αναδεικνύεται από μια σειρά παρεμβάσεις τους: στην έρευνα και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, στη μελέτεη και αξιοποίηση των υδροφόρων συστημάτων, στην αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας, στην έρευνα και εκπόνηση μελετών για την αντιμετώπιση καταστροφικών φαινομένων, στον καθορισμό λατομικών ζωνών, στην επιλογή χώρων διάθεσης στερεών και υγρών αποβλήτων.
«Πώς λοιπόν προχωρά η κυβέρνηση στο κλείσιμο του ΙΓΜΕ χωρίς να αναλογίζεται το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί;» αναρωτιούνται οι γεωτεχνικοί. Παράλληλα, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο χαρακτηρίζει απαραίτητο το Ινστιτούτο για την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς, όπως αναφέρει, έχει συνδεθεί με τις αναπτυξιακές προσπάθειες της περιοχής και τροφοδοτεί διαρκώς με στοιχεία την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Καταλήγει δε σημειώνοντας ότι «η υποβάθμιση τόσο του ΙΓΜΕ όσο και του γεωλογικού κλάδου γενικότερα δεν μπορούν να αιτιολογούνται ως ‘λογιστικές τακτοποιήσεις’, όταν την ίδια στιγμή δημιουργούνται νέες υπηρεσίες και οργανισμοί του κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου