Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τέσσερα σχέδια σωτηρίας έφερε η κυβέρνηση, και τα 4 έχουν αποτύχει


--Επαναλαμβάνεται η κυβέρνηση, πάλι θριαμβολογεί.
--Τέσσερα σχέδια σωτηρίας έχουν περάσει και στα τέσσερα η κυβέρνηση θριαμβολογούσε και μετά τα τέσσερα έχουμε φτάσει πιο κοντά στη χρεοκοπία.
--Η ΝΔ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της Συνόδου, όμως σε κάθε περίπτωση η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται όχι μόνο από το κούρεμα, το οποίο έγινε αναπόφευκτο εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και από τη δημιουργία υψηλών, μακροχρόνιων πλεονασμάτων και υψηλών ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης.
--Για πρώτη φορά ακούσαμε από τον κ. Παπανδρέου να μιλάει για μειονεκτήματα της απόφασης της 21ης Ιουλίου. Ποια είναι αυτά; Μέχρι τώρα ακόμα και ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης έλεγε ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους. Μιλάμε για κείμενο που υπέβαλε πριν από 10 ημέρες. Τι άλλαξε και δεν εξασφάλιζε εκείνη η απόφαση τη βιωσιμότητα του χρέους; Ποια είναι τα μειονεκτήματα;
--Το κούρεμα θα γίνει για να φτάσουμε το 2020 στο χρέος του 2009.
--Στα τέλη του 2009 το χρέος ήταν 120% του ΑΕΠ.
--Τώρα μας λένε ότι θα προσπαθήσουνε με αυτή την πρωτοβουλία να το κατεβάσουν πάλι στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

--Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δραματικής αποτυχίας της κυβέρνησης.
--Όταν ψήφισε η κυβέρνηση το Μνημόνιο είχε τον ίδιο στόχο, να φτάσουμε στο 120% του ΑΕΠ το χρέος το 2020.
--Από το Μνημόνιο μέχρι τώρα έχουν μεσολαβήσει θυσίες των Ελλήνων πολιτών, τεράστιες θυσίες, επιπλέον τουλάχιστον 28 δισ. ευρώ, 50 δισ. αποκρατικοποιήσεις, κούρεμα στην ονομαστική αξία 50% του χρέους, για να φτάσουμε το 2020 εκεί που  ήμασταν το 2009 και εκεί που έλεγε η κυβέρνηση με το Μνημόνιο πριν από ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου