Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Εξαγοράστηκε απο κινεζικές εταιρείες η Saab

Υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά της Saab από δύο κινεζικές εταιρείες, έναντι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ. Οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν καταθέσει πρόταση και στο παρελθόν για την εξαγορά της Saab, χωρίς να καταφέρνουν να αποκτήσουν τη σουηδική εταιρεία.
Συγκεκριμένα, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις εταιρείες Pang Da Automobile Trade Co and Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co.Υπενθυμίζεται ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Saab, Swedish Automobile, είχε υπογράψει τον Ιούνιο συμφωνία με τις δύο κινεζικές εταιρείες, στο πλαίσιο της οποίας αυτές θα αποκτούσαν ποσοστό ελέγχου στη Saab, επενδύοντας σε αντάλλαγμα το ποσό των 245 εκατ. ευρώ.
Όμως, η Saab ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι τερματίζει τη συμφωνία, αφότου οι Pangda και Youngman παρουσίασαν εναλλακτικές προσφορές για την εξαγορά του 100% της Saab Automobile, μια πρόταση που δεν αποδέχτηκε τότε η Swedish Automobile.
Η Saab έχει σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων τους τελευταίους μήνες και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια, προσπαθώντας να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου