Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ


ΑΠΟ: ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΨΑΘΑΣ             ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ :ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
 ΠΡΟΣ: Συμβούλους Π.Ε. Πρέβεζας «Ήπειρος Τόπος να ζεις»
1. Κώστα Αρβανίτη
2. Γιώργο Ζάκκα
 3. Δήμητρα Αναγνώστου

Κύριοι συνάδελφοι 
Είναι γεγονός ότι ο Αμβρακικός κόλπος προσφέρεται για ανέξοδη κριτική αλλά ενίοτε και αυτοκριτική που είναι παντελώς άγνωστη έννοια για τους συμβούλους της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» Π.Ε. Πρέβεζας.
Αντιλαμβανόμαστε την αγωνιώδη προσπάθεια σας να κάνετε αισθητή την παρουσία σας, μέσω της δημιουργίας εντυπώσεων. Δεν μας βρίσκει όμως καθόλου σύμφωνους το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής σας, για αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να σας την επιστρέψουμε για τους εξής λόγους:
1.            Συστηματικά επιλέγετε την παραπληροφόρηση, με την επίκληση μάλιστα ενός ψευδεπίγραφου τοπικιστικού πατριωτισμού.
2.            Το ενδιαφέρον σας  είναι προσχηματικό και μόνο για τις ανάγκες της προσωπικής σας προβολής, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσατε, και μπορείτε να   θέσετε τα διάφορα θέματα που κατά καιρούς δημοσιοποιείται ως εκπρόσωποι της παράταξής σας στην Π.Ε. Πρέβεζας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το αποφεύγετε γιατί οσάκις έγινε αυτό, έχετε εκτεθεί και το γνωρίζετε.

3.            Επιχειρείτε να προκαλέσετε εντυπώσεις σε βάρος Περιφερειάρχη, δήθεν για μονομερή ενδιαφέρον υπέρ της Λίμνης των Ιωαννίνων, αποσιωπώντας ότι και τις δύο φορές που συζητήθηκε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτό έγινε μετά από πρόταση – πρόσκληση του αρμόδιου Υπουργείου.
4.            Επί χρόνια ως μέλη της τοπικής κοινωνίας και στελέχη αναπτυξιακών φορέων που υπήρξατε, παραμένουν άγνωστα – πέρα από την εκπόνηση μελετών αμφιβόλων ποιότητας αποτελεσμάτων για τον Αμβρακικό – τα μετρήσιμα αποτελέσματα  των δράσεων σας.
5.            Εκτιμούμε ότι οι προτροπές σας προς τον Περιφερειάρχη και   τους Αντιπεριφερειάρχες, για τον τρόπο διοίκησης κ.α., είναι άνευ ουσίας καθώς στηρίζονται στο αποτυχημένο μοντέλο που ακολουθήθηκε επί χρόνια και τα οποία οδήγησαν σε οικονομικό μαρασμό την ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε..
6.            Η  πρότασή σας για αλλαγή της ΚΥΑ για τον Αμβρακικό Κόλπο σε Προεδρικό Διάταγμα,  είναι περιττή, καθώς αγνοείτε ότι ήδη ο Φορέας Διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου έχει συγκροτήσει Επιτροπή η οποία θα υποβάλλει τις προτάσεις του για Σχέδιο Π.Δ. οι οποίες στη συνέχεια θα έλθουν προς διαβούλευση και συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
7.            Η κριτική στο Μνημόνιο, στην τρόικα και στην Κυβέρνηση, εκτιμούμε ότι είναι όψιμη υποκρύπτει μικροκομματικές και προσωπικές τακτικές, ενόψει πιθανών πολιτικών ανακατατάξεων, που ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν να τις εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά προς όφελος τους.
8.   Καταφέρεστε κατά της Περιφερειακής Αρχής για την αύξηση της δυναμικότητας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στον Αμβρακικό, ενώ γνωρίζετε ότι ο ρόλος της Περιφέρειας είναι γνωμοδοτικός και οι άδειες εκδίδονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πολύ δε περισσότερο αγνοείτε ή αποσιωπάτε ότι θετικός για την αύξηση είναι και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος Φορέας Διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου, ως επίσης και το γεγονός ότι οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας δόθηκαν με την προϋπόθεση επανεξέτασης του «μαθηματικού τύπου» καθώς   εκτιμά ότι ο Κόλπος  πρέπει να θεωρείται «κλειστού τύπου» και όχι «πολύ εκτεθειμένου» όπως λαμβάνεται ως δεδομένο από την περιγραφή των έργων.
9.  Προτείνετε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς κ.α.,  αποσιωπάτε και υποτιμάτε αυτές που ήδη έχουν αναληφθεί στην ολιγόμηνη θητεία της Αιρετής Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων για την προώθηση  μονάδων βιοαερίου,  μονάδων επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων, για τη νιτρορύπανση, για την τοποθέτηση μετρητών στους βιολογικούς καθαρισμούς των μονάδων που έχουν αποδέκτες των λυμάτων τους υδάτινα συστήματα που καταλήγουν στον Αμβρακικό.
Τέλος,  οι προτάσεις και οι προβληματισμοί σας για το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» έχουν λάθος αποδέκτη, και  όλα αυτά έπρεπε να προωθηθούν και να σταλούν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και σε κάθε άλλο συναρμόδιο Υπουργείο και Φορέα, ώστε να αρχίσουν τη χρηματοδότησή του.  
 Αν αντιληφθείτε ότι η συνεργασία και η εποικοδομητική κριτική δεν έχουν σχέση με την παραπληροφόρηση, τις μισές αλήθειες, και την υποκατάσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου  από τα Μέσα Ενημέρωσης, τότε θα μπορέσετε να υποβάλλετε αξιόπιστες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου