Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δεν αντέχουν άλλο οι Έλληνες!!


«Ελάτε να ματώσουμε” κραύγαζε  πριν δύο χρόνια ο κ.Παπανδρέου και καλούσε τους Έλληνες να τον ακολουθήσουν!
Αυτό που ζήτησε, οι Έλληνες το έκαναν και με το παραπάνω! Με πολύ υψηλό ποσοστό πήρε άνετη αυτοδυναμία στις εκλογές του 2009, κι από εκεί και μετά….άρχισε το δράμα της Ελλάδας!
Καλόπιστα σκεπτόμενη, θα πω πως ίσως παρ΄ότι ήθελε, δε μπόρεσε ούτε στο ελάχιστο να πράξει τα αυτονόητα, διότι αν σκεφτώ διαφορετικά, τότε οι πράξεις του οδηγούν σε άσχημους συνειρμούς!
Ναι πράγματι υπάρχει παγκόσμια κρίση, όμως το Ελληνικό φαινόμενο δεν υπάρχει πουθενά!
Εξουθενώθηκε ο λαός και φτάσαμε σε τραγικές καταστάσεις που σήμερα βιώνουν οι Έλληνες!
Ότι και να κάνουμε πλέον, δε γινόμαστε πιστευτοί από κανέναν! Λοιδορείται η Χώρα και ο λαός της συνεχώς, φτάσαμε να γίνουμε συνώνυμο του «μπαταχτσή» και του «διεφθαρμένου»!!
Διακωμωδούνται ακόμη και αυτά τα εθνικά μας μνημεία και σύμβολα.Έχει τρωθεί η εθνική μας αξιοπρέπεια, το εθνικό μας φιλότιμο. Γίναμε όνειδος όλου του κόσμου.
Όλα αυτά είναι αυτά που βιώνουμε σήμερα!
Υπάρχει λύση; Υπάρχει προοπτική; Αυτό είναι το ερώτημα που καίει στο στόμα των Ελλήνων,
ανεξαρτήτως πολιτικών προσεγγίσεων και κομματικών περιχαρακώσεων.
Είναι προς το συμφέρον της Χώρας αυτήν την περίοδο οι εκλογές;
Είναι προς το συμφέρον της Χώρας οι αυτοδύναμες Κυβερνήσεις ή οι πολυκομματικές Κυβερνήσεις;
Είναι προς το συμφέρον μας η αλλαγή ρότας; Να μείνουμε στην πολιτική του μνημονίου ή να διαφοροποιηθούμε;
Πως θα επιτευχθεί η ανάπτυξη; Πως θα ξεφύγουμε από την ανεξέλεγκτη ύφεση; Πώς θα κρατήσουμε σε κάποιο αξιοπρεπές όριο το επίπεδο ζωής των Ελλήνων; Ποιός μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα παλέψει με γνώμονα το συμφέρον του τόπου;
Ερωτήματα, ερωτήματα που χτυπάνε σαν μαχαίρι τις καρδιές των Ελλήνων , όταν στα δικά τους μέτρα και απόψεις, ίσως δεν παίρνουν τις απαντήσεις που θέλουν!
Πολλοί θεωρούν ότι η σωστή διαχείριση της κρίσης, μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη ζωή μας και να τη θέσει σε πιο υγιείς βάσεις που θα πηγάζουν από τη μοναδικότητα του Ελληνικού Έθνους και της Ελληνικής παράδοσης και ιστορίας!
Που θα στραφούν οι Έλληνες; Στις πολιτικές δυνάμεις που απλά αναθεματίζουν τις πολιτικές που διαχρονικά έχουν εφαρμοστεί, στις πολιτικές δυνάμεις που απλά λένε όχι στα πάντα; Στις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με όλους τους διαφωνούντες και σε όλα τα αιτήματα των συντεχνιών;
Σ΄αυτούς που πασχίζουν με τερτίπια άλλων εποχών , βάλλοντας κατά όλων και απαξιώνοντας συλλήβδην τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, να κατορθώσουν να «διεισδύσουν» σε κάποιο Κυβερνητικό σχήμα;
Ή σ΄αυτούς που  κράτησαν σταθερές θέσεις, , καίτοι λοιδωρήθηκαν και πιέστηκαν, αντιλαμβανόμενοι το διακύβευμα και προτάσσουν  κοστολογημένες και υλοποιήσιμες προτάσεις , με υπευθυνότητα , στόχευση και σχεδιασμό , που κινούνται με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών χωρίς να τους απασχολεί αν γίνονται δυσάρεστοι σε συντεχνίες και χωρίς λαϊκισμό και συντήρηση των αντιθέσεων μέσα στην Ελληνική κοινωνία καταθέτουν Κυβερνητικό πρόγραμμα;
Ελπίζοντας λοιπόν στη Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της κ.Αντώνη Σαμαρά , ας κάνουμε το επόμενο σταθερό βήμα που έχει ανάγκη η Χώρα .

Α.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου